kapat
31.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Herkes hain değil

Yılmaz, bazı çevrelerin ülkede yaşayan herkesi potansiyel vatan haini gördüğünü belirterek, "Kimsenin buna hakkı yok. 60-70 milyonun hepsi devleti ele geçirmeye çalışmaz" dedi
ANAP lideri Mesut Yılmaz, uyum yasası konusunda kendilerini eleştiren MHP'ye yönelik olarak DGM savcısının HADEP davasında kullandığı "Siyasetin bu ülke insanlarına biçilen dar gömleği yırtıp atması gerekir" benzetmesini kullandı.

Yılmaz, dünkü ANAP Grup Toplantısı'nda düşünce ve ifade özgürlüğü alanında yapılacak düzenlemelerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin içtihatlarına uygun olması gerektiğini vurgulayarak, "Aksi takdirde bir süre sonra değiştirilmesi zorunluluğu doğar" uyarısında bulundu. Yılmaz, liderler zirvesinde bu konuyu kısaca ele aldıklarını, tasarı üzerinde koalisyon ortağı partilerin kendi gruplarında yeniden çalışma kararını verdiklerini kaydederek, "Hem koalisyon partileri olarak hem de hedeflediğimiz formülde uzlaşacağımızı ümit ediyorum. AB perspektifine sıkı sıkıya sarılmak zorundayız. Bu tasarı üzerinde madem endişeler var o zaman bunu siyasetin yapması lazım. Siyasete düşen görev, iş işten geçmeden gerekli değişikliği yapmaktır. Siyasete düşen bu ülke insanlarına biçilen dar gömleği yırtıp atmaktır" diye konuştu.

Yılmaz, bazı kesimlerin ülkede yaşayan herkesi potansiyel vatan haini gördüğünü de ileri sürerek, şöyle konuştu: "Kimsenin buna hakkı yoktur. 60-70 milyon içinde herkes devleti ele geçirmeye çalışamaz. Elbette vatan hainleri vardır. Devlet, millet, cumhuriyet düşmanları vardır. Ancak bunlar marjinal gruplardır. Sayıları da her ülkede olduğundan fazla değildir. Hastalıklı 3-5 ağacı kurutmanın yolu bütün bir ormanı ateşe vermek olamaz. Vatandaşını hasım, toplumunu düşman, bireyleri köle gören devlet anlayışı terk etmeliyiz."

KÜRTÇE TUZAĞI
Kürtçe eğitim dilekçe kampanyasının provokasyon olduğunu ifade eden Yılmaz, "Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir. Türkçe dışında bir dille eğitim yapılamaz. Bizim bu konuda hiç kimseye bir taahhüdümüz yok, AB'nin de bizden bu konuda bir talebi olmadı" dedi. Bu kampanyayı yürütenlerin Türkiye'ye tuzak kurmaya çalıştıklarını söyleyen Yılmaz "3-5 bölücü çırpıntısının Türkiye'nin çağdaşlaşmasını engellemeye hakkı yoktur" ifadesini kullandı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır