kapat
31.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tayyip'in U dönüşü

Bir zamanlar mensubu olduğu Milli Görüş'ün "Şeytan" dediği ABD'yi "doğal müttefik" olarak niteledi. "Katolik Devletler Topluluğu" diye eleştirdiği AB'ye katılma taraftarı olduğunu söyledi
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD gezisi sırasında geçmişte karaladığı tüm kurumları baştacı etti. Bir dönem mensubu olduğu Milli Görüş'ün "Şeytan" olarak tanımladığı ABD'yi "doğal müttefik" ilan etti. "Katolik Hıristiyan Devletler Topluluğu" diye topa tuttuğu AB'ye girmeyi istediklerini söyledi.

Erdoğan, Washington'daki Stratejik Etütler Merkezi'nde yaptığı konuşmada partisinin Türkiye'nin jeostratejik nedenlerden kaynaklanan avantajlarını, bölgesel ve küresel barış ve refaha hizmet etmek amacıyla kullanmak arzusunda olduğunun altını çizdi. Erdoğan, "Bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde ABD gibi küresel sorumlulukları olan bir ülkeyi doğal müttefiki olarak görmekteyiz. Partimizin ABD ile ilişkilere bakışı bu temele dayanmaktadır" diye geçmişteki anlayışıyla taban tabana zıt bir görüş ortaya koymuş oldu.

AMERİKA'DA TEMSİLCİLİK
Bir dönem mensubu olduğu Milli Görüş'ün "şeytan" olarak nitelediği ABD için bugün "doğal müttefik" diyen Erdoğan, Amerika'da temsilcilik açmaya da hazırlanıyor. Erdoğan dün Washington'da düzenlediği basın toplantısında yurt dışnda Türkler'in yoğun olarak yaşadığı yerlerde temsilcilik açmayı planladıklarını bunun için de Washington'u düşündüğünü kaydetti.

KATOLİK TOPLULUĞA GİRERİZ!
Erdoğan'ın gezisinde dikkati çeken bir nokta da AB konusundaki tavır değişikliği. Erdoğan, bir soru üzerine "AB'ye girmeye taraftarız, ancak AB bizi alma konusunda pek samimi gibi gelmiyor. Geçmişte AB'ye karşıydık. Şimdi taraftarız" dedi. Erdoğan 1994'teki bir konuşmasında ise "Avrupa Topluluğu'na (Birliği) girmek için koşturuyorlar. Onlar bizi Avrupa Topluluğu'na almamayı düşünüyor. Eee!... Biz de girmemeyi düşünüyoruz! Avrupa Topluluğu'nun asıl adı Katolik Hıristiyan Devletler Topluluğu'dur" diyordu.

"Türkiye'de Kürt sorunu vardır"
AKP lideri Erdoğan, dün Washington'da İslam Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Türkiye'de Kürt, Çerkez, Abaza, Gürcü vatandaşlarımız arasında bir sorun yoktur. Ancak bu grupları suiistimal etmek üzere ortaya çıkan çıkar grupları var. Ama Türkiye'de bir Kürt sorunu var. Türkiye üniter bir yapıya sahip. Biz üniter yapıyı ve resmi dil Türkçe'yi korumak şartıyla Kürt vatandaşlarımızın, kültürel zenginliklerini arzu ettikleri gibi kullanabileceklerini savunuyoruz."

"Dersimizi aldık dikkatli olacağız"
Erdoğan'a eşlik eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, Washington'daki düşünce kuruluşu Middle East Institute'ta "iktidara gelmeleri halinde nasıl bir politika izleyecekleri" sorusuna şu yanıtı verdi: "Eğer demokratik bir ülkeysek, seçimin sonucunu kabul etmeliyiz. Önümüzdeki hedef önce halkın oyunu almak. İktidara gelen parti ülkenin gerçeklerini de tanımalı. Şimdi yeni bir partimiz var. Dersimizi aldık, deneyimliyiz. Kesinlikle daha dikkatli olacağız."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır