kapat
26.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Mektubun devamı

Lise 2 öğrencisinin mektubuna devam ediyoruz: "Şu anda ağlıyorum. Son günlerde eskisi gibi çok sık ağlamaya, sağlık sorunlarından şikayet etmeye ve susmaya başladım. Annemler de beni son zamanlarda birkaç kez ağlarken gördü ama onlara bir bilgi vermedim.

Son günlerde çok sessiz ve durgun olduğumu, stresin fiziksel belirtilerini taşıdığımı söylüyorlar ama ben onlara içinde olduğum bunalımı anlatmak istemiyorum. Çünkü çok üzüleceklerini biliyorum.f Şu sıralar yine intihar etmeyi düşünüyorum.

Burada da beni hayata tek bağlayan şey beni çok seven ailem. Onların benim için ne kadar üzüleceğini bilmeseydim çoktan intihar etmiştim. Ama herkes böyle bir aileye sahip olamayabiliyor.fO yüzden sorunların üstesinden gelemeyebiliyor.f Gerçi ben de geldim sayılmaz.

Sonuca geleyim:

Çocuklar doğumundan itibaren bir yarışın içine itiliyorlar.f Yetenekleri, ilgi alanları hiç sorulmuyor, araştırılmıyor.f

Fen-Matematik yapsın, takdir-teşekkür alsın da; bunları yapmak için gerekirse spor yapmasın, sosyal ve kültürel faaliyetlere yer vermesin.

Herkesin aklındaki görüş bu.f

Okulda öğretmenler, dışarıda toplum çocuklara müthiş bir baskı uyguluyor, hele bir de aile de baskı uyguluyorsa, işte bu inanılmaz sonuçlar doğurabiliyor.

Öğretmenler inanılmaz öğrenci ayırımı yapıyor, bazılarını seviyor, bazılarını sevmiyor ve bunu açıkça belli ediyor. Öğrenciye en ufak bir hatadan dolayı çok ağır, hak etmediği, suçuyla alakalı olmayan ve hayatını etkileyebilecek cezalar veriliyor ve öğretmenler bu öğrencileri teşhir ediyor.

İşte bir gencin gözünden, kendi deneyimleriyle birlikte intihar nedenlerini dinlediniz.f Bu ülkede herşey yüzeysel yapılıyor, hiçbir şeyin derinliğine inilmiyor.

Yukarıda size anlattığım okulla ilgili sorunlar sadece birkaç örnek.f Daha neler neler var.f İntiharı deneyen, düşünen daha ne kadar insan var çevremde.

Benim için baskı ve stres oluşturan nedenleri saydım ben size, okulumdan örnekler verdim ki dikkatinizi çekerim bu okul Türkiye'nin en iyi okullarından biri.f İşte en iyi okullardan birininf içinde böyle sorunlar var.

Düşüncelerim çok yoğun, gözlerim yaşlı olduğundan herhalde bu yazıyı 3 saatte bitirebildim.f Umarım okumuş ve ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

Sevgiler ve Saygılar"

Bir tek şey söyleyebilirim, bu mektuba cevaben:

Varolmak artı 1'dir.

Yokolmak "0".

"0" neyle çarpılırsa çarpılsın sonuç sıfırdır.

Artı 1 ise sadece öyle kalsa bile "artı"dır.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır