kapat
26.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türk Haber Portalları

İnternet artık evimizde, işyerimizde kullanımından vazgeçinilmez bir araç halini aldı. İşyerimizde televizyon ya da gazeteleri takip ederek gündemden haberdar olurken, şimdi yeni moda artık webden anında bilgiye ulaşabilmekte...

Gelin şimdi Türk haber portallarını genel olarak inceleyelim...

* * *

HABERTÜRK

http://www.haberturk.com

Habertürk, teknolojiye yaptığı yatırım ve interneti bir medya aracı olarak kullanmaya başlamasıyla dikkatleri üzerine çeken, Türkiye'nin en hit haber portallarından biri. Sitenin 24 saat boyunca canlı tutulması ve gazeteciler tarafından hazırlanıyor olması, Habertürk için sayılabilecek en belirgin özellikler.

Sitenin anasayfasına bağlandığınızda karşınıza büyük puntolu bir "sürmanşet" geliyor ve en flaş haberler buradan duyuruluyor. Hemen altında günün diğer gelişmelerini takip edebiliyorsunuz, fakat burada da internet web sayfalarında görmeye pek alışık olmadığınız kapital karakterler kullanılmış. Kendine özgü web stratejileriyle haberi kullanıcıya sunan haberturk.com, her an güncelleniyor olmasıyla da ziyaretçilerini sitede tutmayı başarıyor. Habertürk, ekonomi gündemini daha ayrıntılı olarak takip etmek isteyenler için içerisinde ayrıca http://www.ekonomiturk.com portalını sunuyor. Bunun yanında "az sonra videoları"nı download etmenize imkan sağlayan Videoturk portalı da, haberturk.com'da takip edebileceğiniz geniş içerikli bölümlerden biri. Ufuk Güldemir, internet üzerinde yarattığı etkiyi, geçtiğimiz aylarda kurduğu televizyon kanalı ile de sürdürüyor.

* * *

NTVMSNBC

http://www.ntvmsnbc.com

Yazılım devi Microsoft ile NBC televizyonunun ortak projesi olan MSNBC'nin lisansı ve NTV haberciliğinin birleşiminden oluşan ntvmsnbc.com, sıcak haber sunmasıyla takip edilebilir bir site. Sitenin sol menüsü oldukça kullanılabilir bir yapıya sahip. "Gel üstüne bak hepsine" ismini taşıyan ufak boyutlu bir yazılım yardımıyla, kategori linklerinin üzerine gelindiğinde, site içerisinde yayınlanan tüm haber başlıklarının görüntülenebilmesi sağlanmış. Web tasarımı olarak msnbc.com'dan farklı bir yanı olmayan ntvmsnbc.com'un, ekstra sunduğu birkaç yazılım yardımıyla gelişmeleri ticker üzerinden duyuruyor olması, flaş gelişmelerden anında haberdar olmanızı sağlayabilir.

Site genel olarak gayet başarılı, fakat teknoloji gibi bazı kategorilerde Msnbc'den tercüme haberler yerine Türkiye'deki gelişmeleri haber yapıp yayınlamalarının daha faydalı olabileceği kanaatindeyim. Kategorilerin herbirinin bir kapak sayfasının olması ve diğer gelişmelerin kendi içlerinde indekslenmiş olması ziyaretçiler için büyük kolaylık. Ayrıca sitede yayınlanan haberin ingilizce alternatifiyle sunuluyor olması da ayrı bir güzellik.

* * *

İMEDYA

http://www.imedya.com

İmedya, ekonomik ve politik verileri güncel olarak sunan başarılı bir site. Anlık güncellenen finans verilerini ve özel yorumlu geniş içeriğini kolayca takip edebilirsiniz. Web tasarımı biraz karışık görünse de, soldaki menüden istenilen kategoride haberlere ulaşabilmeniz mümkün. Gün içi haber başlıklarını devamlı akan bir "i-frame"le sunan imedya.com, size bu haberleri kendi kişisel sitenizde de sunabilme imkanı veriyor. Para piyasaları ve köşe yazarları ilginizi çekebilir.

* * *

MEDYATAVA

http://www.medyatava.com

Medyatava, yazılı ve görsel basının gündemini tutan güncel bir haber sitesi. Site içerisinde yeralan haberler magazin içerikli ve medya sektöründe çalışan kişilerin ilgiyle takip edebileceği nitelikte.

* * *

OLAY HABER

http://www.olayhaber.com

Gündemi takip eden güncel bir haber sitesi. Ana sayfasına bağlandığınızda onlarca haberi bir anda karşınızda görüyorsunuz. Site içerisindeki kategorilerde yer alan haberlerin anasayfadan duyuruluyor olmasından dolayı hafif bir karışıklık var gibi, fakat geniş içeriğiyle haber kaynağı olarak takip edebileceğiniz başarılı bir site.

* * *

NET HABER

http://www.nethaber.com

İnternet üzerinden son dakika gelişmelerine ulaşabileceğiniz başarılı sitelerden biri de nethaber.com. Politika ve siyasetten spor gündemine kadar farklı kategorilerde güncel haberlere ulaşabileceğiniz, takip edilebilir bir site.

* * *

GECCE

http://www.gecce.com

Gecce.com, magazin dedikodularını ve ünlülerle ilgili haberleri izleyebileceğiniz güncel bir site. Köşe yazarları ve kategorileriyle ilginizi çekecek canlı bir web projesi.

* * *

MEGGAZİN

http://www.meggazin.com

Meggazin.com, geniş içerikli bir magazin sitesi. Ünlülerle ilgili dedikoduların derinine inmek istiyor ve ayrıntı arıyorsanız bu siteyi görmelisiniz. Şehir rehberi, müzik ve sinema bölümleri de ilginizi çekebilir.

...

SABAH ONLINE SONDAKİKA

http://www2.sabah.com.tr/w/sondakika/

Sabah OnLine, haber portalı olmaktan öte, gazeteyi internetten sunmayı hedeflemiş bir web site. Sabah Gazetesi'nde yayınlanan birçok habere bedelsiz ulaşabildiğiniz gibi, interaktif bölümleri ile (Hydepark, anket vs...) siteye katılımda sağlayabiliyorsunuz.

Sabah OnLine editörü Hayrullah Mahmud, günlük gazete statikliği ile internetin dinamik yapısını karşılaştırıp, Sabah OnLine Sondakika sayfasını hazırlamaya karar verdi. Bu sayede artık gündemi, anlık flaş gelişmeleri web üzerinde de takip edebileceksiniz. Hayrullah Bey'in gazeteciliğiyle, internetin imkanları birleştirildiğinde ortaya çok başarılı bir sitenin çıktığına, inceleyerek şahit olun...

Bir başka net.yorum'da görüşmek üzere, netsiz kalmayın...

gurcan@microsoft.gen.tr



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır