kapat
26.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hesap zamanı

Milli Takım, İngiltere'ye 8 maçta hiç gol atamadı. Diğer rakipler Slovakya, Makedonya ve Liechtenstein. Eleme maçları 7 Eylül'de başlayacak. Birinciler finallere direkt gidecek

Milli Takım seribaşı
Portekiz'in evsahipliğini yapacağı 2004 Avrupa Şampiyonası eleme gruplarının kuraları çekildi. Porto'da yapılan kura çekimine Milli Takımımız, seribaşı olarak birinci torbadan katıldı. Türkiye, daha önce 8 maç oynayıp tek bir gol bile atamadığı İngiltere'nin yanısıra, Makedonya, Slovakya ve Liechtenstein'la aynı gruba düştü. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu grupta üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası finallerine gidebilmek için mücadele verirken, İngiltere önünde de 'ilk gol, ilk galibiyet' maçları yapacak. Milliler, İngiltere'ye 8 maçta 7 kez yenilmiş, 1 maçta da golsüz berabere kalmıştı

7 Eylül'de başlıyor
İki devreli lig usulüne göre yapılacak maçlar sonunda birinci olacak takımlar direkt Portekiz'de yapılacak finallere katılacak. Gruplarında ikinci olan takımlar ise daha sonra Baraj turu oynayacak 10 grup ikincisinden 5'i daha finallere evsahibi Portekiz'le birlikte katılacak. Toplam 50 takımın yer alacağı şampiyonanın eleme grubu maçları 7-8 Eylül 2002 tarihlerinde start alacak. Grup ikincileri arasındaki play-off maçları ise 15-16 Kasım ile 18-19 Kasım 2003 tarihlerinde yapılacak.

RAKİPLERİ TANIYALIM

Futbolun beşiği İngiltere
Futbolun beşiği olarak bilinen İngiltere, 1966 Dünya Kupası dışında hiçbir uluslararası kupa kazanamadı. Geçtiğimiz yıl İsveçli Sven Goran Eriksson'u teknik direktörlüğe getiren İngiltere, Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde Almanya'yı deplasmanda 5-1 yenerek büyük bir çıkış yaptı.

Liverpool ve Manchester United'ın Avrupa'daki performansları, İngiliz Milli Takımı'na da yansımaya başladı. David Beckham, Michael Owen, Steve McManaman gibi süper yıldızlar, Avrupa'nın gözde futbolcuları.

Milli Takım'ın ayrıca İngiltere ile görmesi gereken bir hesabı var. Türkiye, İngilizler'le oynadığı 8 maçın 7'sini kaybedip, 1'inde berabere kalırken, 29 gol yedi, hiç gol atamadı.

Yani Milli Takım, İngiltere önünde ilk galibiyetini ve ilk golünü arayacak. Son Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, çeyrek final oynarken İngiltere, ilk turdan öteye geçememişti.

Hor görmeyin garipleri!
Slovakya ve Makodenya, 2002 Dünya Kupası elemelerinde de Türkiye ile aynı grupta yer aldılar. Milli Takım, elemelerde iki takımla da Türkiye'de berabere kalıp 4 puan kaybetmiş ve finallere gitmek için Avusturya ile baraj maçları oynamak zorunda kalmıştı.

Slovaklar, Çekler'le ayrıldıkları 1992'den bu yana atılım yapma uğraşında. Enbüyük yıldızları Dubovski'nin 2000 yılı yazında bir kaza sonucu hayatını kaybetmesi, onlar için büyük darbe oldu. 2002 Dünya Kupası elemelerinde de İsveç ve Türkiye'nin ardından üçüncü oldular.

Makedonlar tanıdık
Yugoslav ekolünün temsilcisi olan Makedonya, Milosevski, Nikolovski, Şakiri, Lazarevski, Jarko gibi Türkiye'den tanıdığımız oyunculara sahip. Liechtenstein ise grupta bırakın puan almasını, gol atması bile beklenmeyen bir takım.

CAN BARTU : Anahtar küçüklerde
Milli Takım'ın Dünya Kupası'ndaki performansı, EURO 2004 elemelerinde neler yapacağının göstergesi olacak. Finallerden sonra konuşmak lazım. Milli Takım mevcut kadroyla mı devam edecek? Yeni oyuncular katılacak mı? Bunlar önemli. Sonuçta İngiltere her zaman İngiltere... Ama Türkiye de artık eski Türkiye değil. Daha organize olmuş durumdayız. Favori İngiltere görünüyor. Ama aslında iki takımın, Slovakya, Makedonya ve Liechtenstein maçlarında alacakları sonuçlar çok şeyi değiştirir.

HINCAL ULUÇ: Tek sorun yönetim
İngiltere ikinci torbanın en güçlü takımı. Bu açıdan bize düşmesi bir talihsizlik. Yıllardan beri dünya futbolunda etkinliğini kaybetmiş görünen İngiltere, milenyumdan bu yana Liverpool'un parlayışına paralel olarak eski günlerine dönmeye başladığının işaretini verdi. Elemelerde sanırım daha da iyi olacak. Oysa torbada Rusya, Ukrayna, Slovenya, İskoçya gibi çok daha kolay eleyeceğimiz rakipler vardı. Şanssızlık dediğim bu. Yoksa İngiltere'den korktuğumu kimse düşünmesin. İngiltere'den bizi 8-0 yendikleri günlerde bile korkmadım. Bugünkü Türkiye, bugünkü İngilizler'den güçlüdür. Ama içimdeki soru devam ediyor. Bugünkü Türk takımı, bugünkü İngiltere kadar iyi mi yönetiliyor? Başbakan Yardımcısı'ndan başlayan bir hemşehrilik inadı yüzünden tarihimizin en güçlü takımını, Dünya Kupası'nda harikalar yaratabilecek bir kadroyu tarihimizin en zayıf hocasıyla yönetmeye devam ediyoruz. Sorun orada.

ERMAN TOROĞLU: Güneş'le işimiz zor
İngiltere dışındakiler 'fındık fıstık' diyoruz. Ama o fındık fıstıklar Dünya Kupası elemelerinde boğazımıza takıldı. Grupta tek rakibimiz İngiltere gibi gözüküyor. İngiliz futbolu fizik olarak bize göre daha güçlü. Aslında Dünya Kupası finallerindeki ortaya koyacağımız mücadele, Avrupa Şampiyonası elemelerinde ne yapacağımızı daha fazla gösterecek. Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünde Dünya Kupası elemelerinde neler yapamadığımızı gördük. Aynen devam edersek, bu elemelerde de işimiz zor.

SANLI SARIALİOĞLU: İkincilik garanti
Grupta İngiltere dışındaki rakipler tam dişimize göre. Slovakya, Makedonya ve Liechtenstein'i ikişer maçta da yenebilecek güçteyiz. Ancak İngiltere çok güçlü bir takım. Özellikle turnuvalarda takım olarak performanslarının en üst noktasına çıkabiliyorlar. Yani grup liderliği için İngiltere ile boğuşacağız. 'İkincilik' derseniz... Bence çantada keklik.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır