kapat
26.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Karakoyunlu kimi öpecek?

Güz Sancısı adlı eseri aynı adla sinemaya uyarlanacak olan Devlet Bakanı Karakoyunlu, 'Filmde konuk oyuncu olarak rol alacağım. Öpüşmem gerekirse öpüşürüm' dedi
Kabine'nin şair, yazar ve besteci bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun eseri 'Salkım Hanımın Taneleri', yönetmen Tomris Giritlioğlu tarafından iki yıl önce beyazperdeye uyarlanmıştı. Büyük ilgi gören film, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde de toplam 11 ödülün sahibi olmuştu. Ancak, film TRT'de yayınlanınca ortalık bir anda karışmıştı... MHP'li Ahmet Çakar'ın eleştirilerine hedef olan Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu dönem romanlarının üçüncüsü 'Güz Sancısı'yla yine gündemde...

Yönetmenliğini Tomris Giritlioğlu'nun yapacağı 'Güz Sancısı' filminin çekimleri önümüzdeki ay başlayacak. İstanbul'da yaşanan 6-7 Eylül olayları fonunda bir Türk genci ile Yahudi bir kız arasındaki aşk hikayesinin işlendiği filmde başrolü 'Yılan Hikayesi' ve 'Yedi Tepe' adlı dizilerde rol alan Emre Kınay oynayacak. Filmin iki önemli kadın karekteri ise resmen açıklanmadı. Ancak birisi için Hülya Avşar'a diğeri için Fransız bir aktriste teklif götürüldüğü belirtildi.

YÖNETMEN NE DERSE O OLUR...
Filmde Bakan Yılmaz Karakoyunlu'nun yanı sıra kesinleşen erkek konuk oyuncusu Meclis'in romantik milletvekili Ediz Hun. Kadın konuk oyuncu olarak da sinemanın sultanı Türkan Şoray'a teklif götürüldü. Kendi eserinde kamera önüne geçecek olan Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, "Filmde öpüşecek misiniz?" sorusuna, "Bana verilecek role göre karşıma çıkacak sanatçı ile öpüşmem gerekiyorsa, rolümün gereğini yaparım" dedi. Karakoyunlu, "Peki kiminle öpüşeceksiniz, bir tercihiniz olur mu?" sorusuna ise, "Bu tercih yönetmene ait, yönetmen kimi tercih ederse. Ayrıca benim bir tercihim söz konusu değil" yanıtını verdi.

Tabii ki öpüşürüm ama...
Her şeyden önce ben bir oyuncuyum. Senaryo ne gerektiriyorsa onu yaparım... Senaryoya inanıyorsam öpüşürüm de soyunurum da... Ama karşımdaki oyuncu değilse, polemiklere yol açacağı için böyle bir şeyi kabul edemem... Ama henüz Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun eseri 'Güz Sancısı' ile ilgili bir teklif bana gelmedi.

Adaylar ne diyor?

Çok yoğunum mümkün değil
Türkan Şoray: Ben şu anda zaten 'Tatlı Hayat' adlı dizi filminin çekimlerine devam ediyorum. Ayrıca, başka bir film projesi üzerinde çalışıyorum. Bu projede bulunmam mümkün değil.

İlk teklif bana geldi
Hülya Avşar: Bu film için ilk teklif bana geldi. Senaryoyu beğendim. Ama sonra vazgeçtim. Çünkü toplumumuz bazı gerçekleri kabul etmeye henüz hazır değil. Gereksiz polemikler çıkıyor.

Şimdi tiyatro projem var
Zuhal Olcay: Tomris yakın arkadaşım. Benim orada oynayabileceğim güzel bir rol var. Ancak o projede yer almam imkansız. Çünkü filmin çekimlerinin başlayacağı günlerde benim tiyatrom açılacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır