kapat
26.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

30 kolej öğrencisi tek tek deşifre ediliyor

Lara ve 3 arkadaşının sürekli konuştuğu 30 öğrencinin kimliği açığa çıkmak üzere...
Üsküdar Amerikan Koleji öğrencisi Lara Falay'ın intiharının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, incelemeye alınan bilgisayarlardan 10 klasörlük satanizm içerikli chat kaydı çıkarılmıştı. İntiharı soruşturan ekip, bu konuşmaların; çoğu kolej öğrencisi 30 kişilik bir grup arasında geçtiğini belirledi. Polis, şimdi nickname (takma ad) kullanan bu gençlerin kimliğini belirlemeye çalışıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne bağlı özel bir ekip, satanist baskılarla intihar ettiği iddia edilen Lara'nın bilgisayarının da aralarında bulunduğu 3 bilgisayarı incelemeye devam ediyor. Bilgisayarların belleklerinin ancak üçte birlik bölümünü deşifre eden polis, takma ad kullanarak chat yapan bu 30 kişilik grup tek tek ortaya çıkarmaya çalışılıyor. Almanya, Fransa, Amerika ve hatta Rusya'dan bile bazı yabancı uyruklu satanistlerin Türkiye'deki satanist gençlerle internet üzerinden görüştüğünü tespit eden polis, chatler sırasında satanizmle ilgili fotoğraf alışverişi yapıldığına da dikkat çekti.

Bu arada, okullardaki satanist akımlarının hızla artması üzerine sadece satanist operasyonlarına katılacak olan özel 2 ekip oluşturuldu.

MİLLİ EĞİTİM TEFTİŞTE!
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul'da yatılı okuyan 4 bin öğrencinin okullarını denetledi. Müdür Ömer Balıbey, müfettişlerle birlikte yatılı öğrencilerin kaldığı Cağaloğlu Anadolu Lisesi, İstanbul Lisesi ve Vefa Lisesi'ni gezerek okul idarecileriyle görüştü ve öğrencilere tek tek sıkıntılarını sordu.

Balıbey, satanizmin önlenmesinde okul, aile ve internet tehlikesini birlikte değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti: "Münferit olsa da okuldan sonra evine gitmeyen çocuklar var. Eve gitmeyen iki çocuk diğer arkadaşlarını da ayartabiliyor. Ekonomik durumu iyi olan çocuklar daha çok bu duruma düşüyor. Satanizme ilgi duyan çocuklar saat 22.00'den sonra internete giriyor. Bilgisayar başında dünyadan kopuyor. Kendisine sanal bir dünya üretiyor. Ama suçu kimseye atmamalı, rehberlik çalışmaları yapılmalı, anne babalar çocuklarına şefkat gösterip, yakından takip etmeli. "

Mustafa ŞEKEROĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır