kapat
26.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Satanist değil bulaşıkçıyım abi

İ.K. Beyoğlu'nda bir barda bulaşıkçılık yapıyordu. Polisin iki gün önce çıktığı satanist avında kimliksiz avlandı
Polisler gülüşerek sordu: "Sen de mi satanistsin?" Yanıtı,"Yok abi bulaşıkçıyım, bu satanist dediğiniz terörist midir?" oldu. İİ.K. İstanbul polisinin iki gün önce eğlence mekanlarına yaptığı baskınlarda "satanist" şüphesiyle gözaltına alınan 10 kişiden biriydi. Ancak bu genç, polisin kafasındaki satanist tanımına taban tabana zıttı. İ.K. o gece ve hayatı boyunca ne siyah "metal" tişörtü giydi, ne de küpe taktı. Saçları ise hep kısaydı. Kumaş pantolon, kollu beyaz atlet ve gömlekten oluşan kıyafetleri de metalcilere uymuyordu. Tek dikkat çekici özelliği top sakalının olmasıydı. Ama dediğine göre, gözaltına alındığı için fena bozulan patronu sakalanı kesmesini istiyor.

1.70 boyundaki, 80 kilo ağırlığındaki İ.K. 30 yaşında. Aslen Ağrılı. İki yıl önce eşiyle imam nikahı usulü evlenmiş. Şu anda ise resmi nikah işlemleri ile uğraşıyor. 5 aylık bir erkek çocuğu var. 15 yıl önce ekmek parasını çıkarmak için Ağrı Doğu Beyazıt'tan geldiği İstanbul'da pek çok işe girip çıkan, sonunda Beyoğlu'ndaki bir rock barda bulaşıkçılık yaparak geçimini sağlayan İ.K. ayda 300 milyon lirayla geçiniyor.

CÜZDANIMI ÇALDIRMIŞTIM
İ.K.'nIn gözaltına alınma nedeni ise kötü talihinden başka bir şey değil. İ.K. başına gelenleri şöyle anlatıyor: "15 gün önce Tepebaşı'nda işe geliyordum. Akşam altı sıralarında işbaşı yaparım. O sırada birden etrafımı birkaç kişi sardı. Cüzdanımı çekip aldılar. İçinde hem kimliklerim, hem de 80 milyon param vardı. Hepsini kaybettim. Gözaltına alındığım gün de kimliğimi çıkartmak ve eşimle kıydığım imam nikahını resmileştirmek için uğraşıyordum.

O akşam bara 30 kadar polis geldi. Hemen ışıkların yakılmasını ve müzik kapatılmasını istediler. Daha sonra da 'kimliklerinizi çıkarın' dediler. Sıra bana gelince 'kaybettim abi' dedim... 'Ama fotokopisi var'. Polis fotokopiye uzun uzun baktı, sonra bana dönüp 'Gel dışarıda sohbet edelim' dedi. Çıkar çıkmaz gözaltına aldılar beni. Şaştım kaldım."

GAZETE BİLE OKUYAMAM
İ.K. Gayrettepe Cinayet Masası'na getirildiğinde neden gözaltına alındığını, diğer gözaltına alınanların gülüşerek sorduğu "Sende mi satanistsin?" sözünden anlamış.

Bu iddia üzerine bir anda paniğe kapılan İ.K. ne yapacağını bilememiş, çünkü satanist kelimesini daha önce hiç duymamış:

"Ben nereden bileyim satanisti... İlkokul mezunu bile değilim. Doğru düzgün gazete bile okuyamam. Bana öyle soru sorduklarında çok korktum, terör örgütü sandım."

Sabaha karşı İ.K. polisler tarafından sorgu odasına alınmış. Karşısında duran üç polis peş peşe sorularını sıralamış. Gülüşerek...

"Sen de mi satanistsin!.. Satanist tanıdığın var mı? Satanistlere sempati duyuyor musun? O gece rock barda ne işin vardı söyle bakalım?"

Arka arkaya gelen sorulardan ne yapacağını şaşıran İ.K., "Başta satanisti terörist sandım valla... Ne diyeceğimi bilemedim. Gerçeği söyledim. Sadece bulaşıkçı olduğumu, o dedikleri gibi insanları tanımadığımı söyledim" diyor ve ekliyor:

"Sonra beni odaya geri gönderdiler. Orada oturanlara sordum, nedir bu satanist diye... Meğer şeytana tapıyorlarmış. Valla çok kötü bir durumdu. Utandım. Sonra bana satanist şüphesiyle gözaltına alınıp alınmadığımı sorduklarında onlara; 'yok ben ne bileyim, polisler bilir' dedim.

HANIMA NASIL AÇIKLARSIN?
İ.K.'yı en çok üzen konu ise eşine haber verememesi olmuş. "Evimde telefon yok. Bu yüzden bizim hanıma ulaşamadım, 5 aylık çocuğum da burnumda tütüyordu. Dışarıyı aramamıza izin vermediler. Allahtan ben gözaltına alındıktan 2 saat sonra bizim patron evime gidip hanıma haber vermiş. Zavallı meraktan çıldırmış, sabaha kadar uyuyamamış. O da bilmez ki satanisti, nasıl açıklarsın?"

Öge DEMİRKAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır