kapat
26.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kölük: Biz vur dedik onlar öldürmüşler

Ecevit'in uçağından iner inmez azmettirmekten yakalanan Kölük kardeşler, kurban Atay'ı sadece korkutmak istediklerini söyledi
Başbakan'ın Bülent Ecevit'in ABD gezisine katılan Türk-Amerikan İş Konseyi üyesi İsmail Kölük ve kardeşi Cemal Kölük'ün azmettirmesiyle halıcı Melih Atay'ı öldürdükleri iddia edilen Koray Kurt ve gözcülük yapan Habip Kocabaş'a olay yerinde tatbikat yaptırıldı.

Halıcı Melih Atay'ı, kaçak otoparklarının yıkılmasına neden olduğu gerekçesiyle öldürtmekle suçlanan ve gözaltında tutulan Kölük kardeşler ise azmettiriciliği reddederek, "Biz, Melih Atay'ın öldürülmesini değil sadece korkutulmasını istedik. Ama onlar bizden para koparma düşüncesiyle öldürmüş" sözleriyle kendilerini savundu.

Habip Kocabaş, Yıldırım Şenocaklı, Koray Kurt, Mehmet Ali Çakıroğlu, Süleyman Çakıroğlu ve Zekeriya Demirtaş ile birlikte cinayet zanlısı ve çete üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan Kölük Kardeşler, Melih Atay'a öldürmek değil sadece gözdağı vermek istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"BOMBAYA KIZDIK"
"Melih Atay'la kendimiz konuşmayı denedik olmadı. Sonra aracı koyduk, o da olmadı. Biz de, gözünü korkutmak istedik. Habip Kocabaş'la anlaştık. O da, Atay'ın işyerinin önüne boru tipi bomba koydurmuş. Bunu öğrenince sinirlendik ve bu kadar ileriye gidilmesini istemediğimizi söyledik. Ama mecbur kaldığımız için Habip Kocabaş'a 10 bin dolar verdik. Sonra konu kapandı. Aradan 3 yıl geçtikten sonra parasız kalan Habip Kocabaş, arkadaşlarına, 'Melih Atay'ı öldürelim, İsmail ve Cemal Kölük kardeşlerden 100 milyar lira para alırız' demiş. Sonra Atay'ı vurdurtmuş. Bizim olayla ilgimiz yok. Ama bize gelip tehditte bulundular ve 'Cinayete adınızın karışmasını istemiyorsanız bize destek çıkın' dediler. Bu nedenle, 5 ayrı partide toplam 10 bin dolar ve 13 milyar lira daha verdik." Nuruosmaniye'de, Melih Atay'ın önüne bomba bırakılan dükkanının önünde ve Bebek'teki cinayet yerinde tatbikat yaptırılan tetikçi Koray Kurt ile gözcü Habip Kocabaş cinayeti nasıl işlediklerini polise gösterdi. Çelik yelek giydirilen Kurt ve Kocabaş, Bebek'teki cinayet yerinde olayı anlattı. Kocabaş gözcülük yaparken sahildeki bir bankta oturarak, bir süre Melih Atay'ın otobüs durağına gelmesini beklediğini söyleyen Koray Kurt, Melih Atay durağa gelince, yaklaşıp 4 el ateş ettiğini gösterdi.

Salih AYDIN Ğ Serdar CANIPEK- Hayati KILIÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır