kapat
26.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bu kadarına pes

Melih 'Orada Neler Oluyor' yarışmasından Hülya'yı eleyince kıyamet koptu. Hülya kanal kanal dolaşıp Melih'le birlikte olduğunu anlattı. Milyonlar canlı yayında bu ilişkiyi tartıştı
Biri Bizi Gözetliyor Evi'ndeki kavgalar, 36 yaşındaki iki çocuk annesi Hülya Yamanoğlu'nun, çocuğu yaşındaki Melih Değirmenci ile yaşadığı 'aşk'ı ayan beyan açıklamasıyla tam bir rezalete dönüştü. Her şey Ilgaz Dağları'ndan yayını devam eden "Orada Neler Oluyor?" yarışmasında Melih'in, eski aşkı Hülya'yı elemesi ve Hülya ile ilişkisini inkâr etmesiyle başladı. Hülya da evden ayrılırken tehditkar bir ifadeyle, 'bu tavrın altında kalmayacağını' ifade etti. Nitekim kalmadı da... Hülya evin dışına çıktığı andan itibaren kanal kanal dolaşıp Melih'le 'aşk' yaşadıklarını öne sürdü. Böylesine büyüyen tartışmanın ardından da BBG'ciler ve aileleri, kendilerini canlı yayında buluverdiler.

AİLELER DE BİRBİRİNE GİRDİ
Reha Muhtar'ın sunduğu "Ateş Hattı"na katılan Hülya, "Kadınlık gururum incindi" deyip Melih ile aşk yaşadığını 'belgeleriyle' açıkladı; Melih'in kendisine yazdığı şiirleri ve aşk sözcükleriyle dolu mektupları gösterdi.

Hülya'nın, Melih'in anne ve babasının, Eray'ın ağabeyi Necati Sezer'in, psikiyatrist Muzaffer Uyar ve Ayhan Akçan'ın katıldığı programın tansiyonunun yükseldiği bölümler ise Hülya ile Melih'in ailesi arasında yaşandı. Melih'in ailesi ilk başlarda "Bir ilişki yaşanmış olabilir ama şimdi açıklanmamalıydı" tavrını gösterirken, ilerleyen saatlerde böyle bir ilişkinin olmadığını ve Hülya'yı muhatap kabul etmediklerini söylediler.

Melih'in babası "Bir ilişkiyi erkek açıklar. Kadın açıklarsa ayıplanır" diyerek Hülya'yı suçladı. Eray'ın ağabeyi ise Melih'in babasını çelişkili konuşmakla suçladı ve "İşinize gelince gelenekçi, işinize gelince çağdaş, modern aile oluyorsunuz" ifadelerini kullandı. İşin en trajikomik tarafı ise, televizyonlardaki hiçbir tartışma bu kadar ilgi görmememişti.

HER GECE BARDA, GÖNLÜ HOVARDA
Hülya birinci BBG evinden çıktıktan sonra her gece başka bir gece kulübünde boy gösterdi; tüm Türkiye de iki çocuklu bu kadının rahat yaşam tarzını tartıştı.

İŞTE 'YATAK' TARTIŞMASI: ('Melih kadınlık gururumu kırdı')
Hülya: Olmaması gereken bir ilişki yaşadık. Kendi adıma da, çocuklarım ve ailem adına da üzgünüm. Beni Ilgaz'daki evden çıkardığında, alaycı bir tavırla yaşadıklarımızı ve hakkımızda çıkan dedikoduları yalanlaması kadınlık gururumu çok kırdı. Yaşanmış güzel şeyler vardı, karşımda ağlamıştı. Ailesini de sevmiştim. Hala da nefret beslemiyorum. Tabii ki evlatlarını koruyacaklar. Ama en azından bu ilişkiyi kabul edip Melih çıktıktan sonra konuşalım deselerdi susardım.

Melih'in babası Hilmi Değirmenci: Melih ilk kez yalnız kalmıştı. Dostluk ilişkisi içinde yaşanmış şeyler olabilir. Ama bu nasıl bir aşkmış, nasıl yalvarma yakarma olmuş ki tekne gezisinden sonra Hülya Hanım ile görüşmeleri bir anda kesilivermiş? Gençtir, hata yapabilir. İki çocuk annesi biri, o çocukların toplumdaki konumunu düşünmeliydi. Susmasını bilmeliydi. Kadınlık gururuymuş! Çocukların gururunu ne yapacaksın?

Melih'in annesi Hatice Değirmenci: Dağlar gibi çocuğumuzun arkasındayız. Böyle bir ayıp yaşandıysa bile kol kırılır yen içinde kalır. Kadınlık gururundan önce bir anne olarak çocuklarını düşünmek zorunda. Sevgiye karşı değiliz. Ama neden Melih içerideyken konuşuluyor bunlar?

Hülya: Çocuklarıma, yaşadığım bir ilişkiyi büyük bir dürüstlükle açıkladıysam, gerçekten dürüst bir anneyim demektir. Bugün Mehmet Ali Erbil, kızı yaşındaki bir bayanla evli, Gönül Yazar da kendinden küçük gençlerle oluyor. Bunları alkışlıyoruz, ben neden günah keçisi oluyorum?

Hilmi Değirmenci: Hülya Hanım gibi düşünenler de vardır. Saygı duyuyorum...

Hülya: Ne yani? Onlar çağdaş Türk ailesi değil mi?

Hilmi Değirmenci: 20 yaşındaki bir gençle 36 yaşındaki birinin ilişkisini bu toplum hazmedemez. Mezhebi geniş olanlar kabul edebilir sadece. Bizim geleneğimizde erkek yaşadığı ilişkiyi söyler. Bu hoş karşılanır. Kadınlar ise yaşadıkları ilişkiyi anlatmazlar. Türk toplumunda anlatılmaz.

Bir seyirci: (Adını söylemedi) Ben de İzmirliyim, iki çocuk annesiyim ve Müslümanım. Hilmi Bey'e hatırlatmak isterim ki, peygamberimiz de kendinden 15 yaş büyük bir hanımla evlenmişti. Ne demek mezhebi geniş olanlar? Ayrıca, Hülya Hanım'ın çocuklarını düşünmek onlara mı düşmüş?

Hülya: Kadınlık gururum incindiği için ve insanların gerçek yüzleri ortaya çıksın diye bu açıklamaları yaptım. Herkesi kandırıyorlar.

Eray'ın ağabeyi Necati Sezer: Özel yaşamlar bu denli ön plana çıkmamalıydı. Hilmi Bey'in 'Yapan taraf erkekse haklıdır. Kadına susmak düşer' sözüne karşı çıkıyorum. O kadını destekleyenlerin mezhebi geniştir demek de Türkiye'ye saygısızlıktır. Melih'in ailesinin bu ilişkiden haberinin olmaması imkansız. Aylarca konuşuldu. Vaktinde durdurmalıydılar.

Hilmi Değirmenci: Kendisi durdurdu. Ben çocuğumu özgür ve çok rahat yetiştirdim.

Hülya: Demek kabul ediyorsunuz ilişkinin yaşandığını. 'Kendisi durdurdu' diyorsunuz.

Necati Sezer: Hilmi Bey, az önce 'Ataerkil aileyiz, yakışmaz' diyordunuz. Şimdi 'Çocuğum istediğini yapabilir' diyorsunuz. Çelişkili konuşuyorsunuz.

Hilmi Değirmenci: Bazı şeyleri dejenere etmek çağdaşlıksa ben çağdaş değilim.

Necati Sezer: Ciddi boyutta bir insan topluluğu da bu programa dejenere diyor. Ne işiniz var burada o halde? İşimize geldiğinde bütün gelenekler bu kadar gündemde olsaydı, BBG ile ilgili ilk Ateş Hattı'nda bu programı ve kanalı, koyu gelenekçilere karşı savunmak zorunda kalmazdık.

Hülya: Benim yüzümden kavga ediyorsunuz. Suç işlediysem cezasını verin. İdam edin beni.

Necati Sezer: Melih-Hülya olayının bu noktalara gelmesini yanlış buluyorum. 'Giydirilmiş şöhretler' bütün bunların sebebi. İleride yaşanacaklar düşünülmeden bazı şeyler yapıldı.

Psikiyatrist Dr. Ayhan Akçan: Şöhretin bedelini ödüyorlar

"Burada müthiş bir tiyatro izliyorum sanki. BBG hepimizin evine girdiyse ciddi bir şekilde tartışmamız lazım. 10-20 sene önce Dallas, Yalan Rüzgarı ithal ediyordu. Şimdi öyle bir yapı oluştu ki yerlisini yapıyoruz. Hilmi Bey'in 'Ataerkil toplumuz' lafını kabul etmiyorum. Dışarıda erkek egemen görünür ama ailede annenin sözü geçer. Anaerkil bir yapımız var. Bu konunun bu denli açık tartışılmasını onaylamıyorum. Türkiye genç nüfusu çok fazla olan bir ülke ve gençler ve çocuklar bu gibi örneklerle risk altında. Şöhretin bedeli vardır. Hep beraber bu bedeli ödüyoruz"

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Emre Özkars (22) Öğrenci): Aralarında yaş farkı var, çok ayıpladım
Hülya reklam yapıyor. Bence, Melih ile Hülya arasında bir ilişki yaşandı ama bu ilişkiye aşk veya sevgi diyemeyiz. Aralarında çok fazla yaş farkı var. Melih olaya sadece cinsel açıdan yaklaşmış olabilir. Hülya'nın ise çocuğu yaşındaki bir erkekle beraber olmasını ayıplıyorum. Böyle bir ilişki Türk toplumunun yapısına ters. Madem iki kişi arasında bir ilişki yaşandı bunu 70 milyonun önünde reklam malzemesi yapmaya ne gerek var. Hülya, sürekli Melih hakkında gizli şeyler açıklayacağım diyor ama susuyor. Ne açıklayacaksa açıklasın.

Sibel Kılıçkaya (23): İlişki dediğin gizli yaşanır, ne bu?
Hülya ile Melih arasındaki ilişki beni ilgilendirmiyor. Ancak bu ikilinin televizyon karşısında reklam yapmaları rahatsız edici. İnsanlar bu davranışları tasvip etmiyor. İki kişi arasındaki ilişki gizli kalmalı. Hülya gibi ortaya çıkıp reklam yaparsanız tepki toplarsınız. Bu insanların hareket ve açıklamalarını da samimi bulmuyorum.

Reyhan Bayındır (21) Mağazacı: Bir tek Melih-Hülya eksikti hayatımızda!
Melİh'İn ailesi çok tepkili... Bence Hülya'dan ziyade Melih'in yapacağı açıklamalar önemli. Bu arada ülke de binlerce sorun varken Melih ile Hülya'nın ilişkileri canımızı sıkıyor. Bu insanlar Türk toplumunu temsil etmiyorlar, farklı bir dünyaları var. Hergün televizyon karşısında bu insanları görmekten bıktık. Seslerini çıkarmadan, reklam yapmadan, ne yapıyorlarsa yapsınlar.

Mert İNAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır