kapat
17.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sokağa bile çıkamazdım

Şampiyonlar Ligi'nde "sıfır" çekseydik, bugün yerden yere vuran, hakaret ederek eleştirenler bizi sokağa çıkarmazlardı. Nakit sıkışıklığı bugün Türkiye'de her kulüpte var. Ama G.Saray'a söyleyecek başka laf bulamayanlar bunu ileri sürüyor.

'Bu takıma hep güvendim'
Galatasaray Başkanı Mehmet Cansun SABAH'a konuştu: "Bugün Türkiye'de üç büyük takım var. G.Saray dünya 8'incisi, F.Bahçe 96'ıncı, Beşiktaş 118'inci. Şimdi biz Şampiyonlar Ligi'ne katılıp da "0" çekseydik, bizi bugün bu kadar yerden yere vuran, hakaret ederek eleştiren insanlar bizi sokağa çıkarmazlardı. Şimdi, 11 asını kaybetmiş bu takım Türkiye Ligi'nde önde; Şampiyonlar Ligi'nde ikinci turda. Sezon başı bunları başaracağız diye söylesem kimse inanmazdı. Ama ben kalan futbolcularla gelenlerin çok iyi olduğuna inanıyordum.

'Hakkımızı teslim edin'
Bir Türk kulübü olarak daha ne yapalım ki başarılı sayılsın? Kriter ne? Galatasaray, kendini beğendirmek için ne yapmalı? Her sene Şampiyonlar Ligi şampiyonu mu olmalı? Sezon başında taraftar bile 'Artık bu takımdan bir şey olmaz. Yıldızlar gitti. Para da yok' diyordu. Biz sevgi ve saygıyı oyuncularımıza ve hocamıza doyasıya verdik. Motivasyon ve ekip oyunu bugünkü tabloyu ortaya çıkardı. Lucescu da çok zor bir yükün altından kalktı. Bütün bunları görmezden gelerek tenkit etmek ayıp ve günah. İnsanlar bu hakkı teslim etsin, sonra eleştirsin.

'Camia bize güveniyor'
Galatasaray'ın en sıkıntılı zamanında görev aldık. Üstüne bir 11 Eylül olayı yaşandı. Sadece Türkiye ekonomisi değil, dünya ekonomisi sallandı. Bütün bunlara ve kaybettiğimiz yıldızlara rağmen performansımız ortada; mali tablomuz ortada. Türkiye Cumhuriyeti'nde müesseseler kapanır, insanlar maaş alamazken, biz 20.8 milyon dolar para ödedik. Camia içinde bu yönetime çok büyük bir güven olduğunu hissediyorum. Önceki yönetimde 15 ay süren bir izni, biz 15 dakikada aldık. Şirket kurmak, halka açmak, hisselerini satmak, yabancı ortak almak için 15 dakikada aldık müsadeyi.

'Bilmeden yazıyorlar'
Bazı köşe yazarlarının bilgisi olmadan, araştırma yapmadan, sormadan sadece eleştiri ve karalamak için kaleme aldıkları yazılar güvensizlik belirtisi gibi gelebilir insanlara... Biri çıkıp yazıyor: 'Mehmet Cansun, Alp Yalman'ı bıraktı; Faruk Süren'in yönetimine girdi. Arkadan bıçakladı.' Oysa, ben o seçimde Alp Yalman ile aynı listedeydim ve kaybettim; seçilemedim. Faruk Süren, Ateş Ünal Erzen, Özhan Canaydın ekibi yönetime geldi. İki sene yönetimde yoktum. Bunu araştırma gereğini bile duymadan karşısındakini fütursuzca karalayabiliyor

'Hoca, seçim kazandırmaz'
Fatih Terim ile görüşmemizi seçim yatırımı olarak değerlendirenler G.Saray'ı hiç tanımıyor demektir. İsterseniz dünyanın en büyük hocasının sözleşmesini getirin, G.Saray'da seçimi kazanamayacaksanız kazanamazsınız. Bugüne kadar hiçkimse G.Saray başkanlığına paraşütle gelmedi. Yönetimlerde en azından 10 sene çalışmıştır. Bazı kulüplerde olduğu gibi bir gün evvel üye olup da başkan seçilemezsin G.Saray'a. Bizim gibi eskilerin, 30-35 yıl kulüpte yoğrulmuş olanların kabul edemediği önemli bir şey var. G.Saray bugün çok büyüdü

'G.Saray açık ara önde'
30-35 yıl önce G.Saray, Beşiktaş, F.Bahçe içinde sayısal oranda çok ciddi miktarda az seyirciye sahip bir kulüptü. G.Saray Lisesi'nden çıkan belirli bir kesimin tuttuğu, biraz da dışarıdan insanların katılımıyla aristokratların oluşturduğu bir taraftar grubuna sahipti. Bugün Çin'den New York'a, Endonezya'ya futbolla ilgili kitleler içinde G.Saray taraftarı çıkıyor. Türkiye'de zaten açık ara öndeyiz. Adam üç büyük kulübe hediyelik eşya yaptırmış. Arkasındaki ikinci takımdan iki misli fazla satmış G.Saray.

'Üç önemli projemiz var'
Nakit sıkışıklığı bugün Türkiye'de her kulüpte var. Ama G.Saray'a çamur atacak, başka söyleyecek laf bulamayan herkes bunu diline doluyor. Seçimden sonra ilk hedefim 12-14 ayda bankalar dışındaki borçları da kimsenin ağzını açamayacağı boyuta indirmek. Daha sonra üç önemli proje var. Halka arz, stat ve tüzük. Dünya kulüpleri ile yarışacaksak onlarla aynı platformda teçhizatlanmalıyız. Futbol artık dev bir sanayi. Geçen sene Avrupa futbolunun cirosu 168 milyar dolar. Neredeyse Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası'na eşit. Dışarıdaki rakiplerinizin çoğu bizim bugün yapmak istediklerimizi çoktan yapmış."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır