kapat
17.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Irak'ta lider değişmeli

Ecevit'in ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Grossman'la görüşmesinde Irak konusu gündeme geldi. Grossman, Irak'ta yeni bir yönetimin vaktinin geldiğini söyledi
Başbakan Ecevit, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Marc Grossman'ı kabul ederek, 50 dakikalık bir görüşme yaptı. Devlet konukevi Blair House'da gerçekleşen görüşmeye Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu, Müsteşar Yardımcısı Baki İlkin, Ecevit'in danışmanı Erdal Tümer ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson katıldı. Ecevit, Grossman aracılığıyla ABD'ye Türkiye'nin Irak'a yönelik bir operasyona sıcak bakmadığı mesajını iletti. Görüşmede Irak konusunu Başbakan Ecevit açtı. Ecevit, "Irak'taki bir çözülme bölgede istikrarsızlığa yol açar. Kamuoyu Irak'a karşı yapılabilecek bir operasyondan kaygılı. Tabii İncirlik ABD uçaklarına yine de açık" dedi.

"DİKKATLİ KONUŞTUK"
Groosman'ın "Irak'taki kimyasal silahların kontrolü gerekli" şeklindeki sözlerine Ecevit "Buna katılıyoruz" karşılığını verdi. Grossman ise "Irak'ta liderlik değişmeli" görüşünü dile getirdi. Görüşmenin ardından Blair House önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Grossman, toplantıda Irak konusunun görüşüldüğünü kabul etti. Grossman şöyle devam etti: Başbakan görüşlerini dikkatli bir şekilde ifade etti. Biz de kendi görüşlerimizi her zaman olduğu gibi dikkatle ifade ettik... Kıbrıs konusundaki bir soruya da Grossman, son gelişmelerin çok olumlu olduğunu belirterek, "Bu süreç devam etmeli. Hepimiz, bu süreci cesaretlendirmeliyiz" dedi.

YUNAN BASINI: Bizim başbakan ordövr, Ecevit asıl yemekmiş!
Başbakan Bülent Ecevit'in ABD gezisi, Türk basınında olduğu kadar Yunan medyasında da geniş yer aldı. Ancak Yunan medyasında yer alma sebebi, Yunanlılar'ın Ecevit'in gezisini daha medyatik bulması. Gazeteler dün ABD Başkan Yardımcısı Cheney'in Ecevit'le yüz yüze görüşmesine geniş yer verdi. Çünkü Cheney, Yunan Başbakanı ile sadece telekonferans yöntemiyle görüşmüştü.

* TO VİMA: Amerika aslında yalnız Ecevit ile görüşmek istiyordu. Ancak Ecevit'i davet edebilmesi için en kibar yolu seçerek ilk önce Simitis'i davet etmek zorunda kaldı.

* ELEFTHEROTYPİA: ABD, Irak'ı da vuracak. Beğensek de beğenmesek de ABD'nin şu anda Türkiye'ye daha çok ihtiyacı var. Simitis'in ziyareti ordövr, Ecevit'in ziyareti ise asıl yemek oldu.

* APOYEVMATİNİ: Cheney, Simitis'le görüşmedi. Ecevit ise BeyazfSarayfkapısınıf3fbakanıfvefikifdanışmanıfilefgeçti ve Cheney'le görüştü.

* ELEFTEROS TİPOS: Türkiye,fABD'ninfIrakfoperasyonunaf"yeşilfışık"fiçinf15fmilyarfdolarffiyatfbiçti.

Stelyo BERBERAKİS - Savaş SÜZAL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır