kapat
17.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Psikoloğa gitseydi canına kıymazdı

Arkadaşları "Hepimiz gibi Lara da ergenlik bunalımı yaşıyordu. Ailesinin fazla üstüne geldiğini söylüyordu. Ama profesyonel yardım almayı kabul etmedi. Psikoloğa gitse bu olmazdı' diyorlar
Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden Üsküdar Özel Amerikan Lisesi 1. sınıf öğrencisi Lara Falay'ı ölüme götüren nedenler belirsizliğini koruyor. Polis genç kızın intiharını çok yönlü soruştururken; Emir isimli erkek arkadaşının da ifadesine başvurulacağı bildirildi. Bu arada genç kızın satanist olmadığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Korkmaz, "Okulda rahat arkadaşlık kurabilen, sevecen bir insan olarak tanınıyor. Herkes onu çok sevdiğini söyledi. Sanırım duygusal bir ilişkisi vardı, bunu kimseye anlatamadı. İçine girdiği sıkıntıyla böyle bir şey yapmış olabilir" dedi.

ARKADAŞLARI: SIKINTILARI VARDI
Lara'nın, son günlerde annesi ile sık sık tartıştığını ve oldukça sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen C. adlı arkadaşı şöyle konuştu: "Erkek arkadaşı Emir'le bir sorunu yoktu. Hepimiz gibi Lara da ergenlik dönemini sorunlu geçiriyordu. Bizler bu dönemi doktor yardımıyla atlatmaya çalışıyorduk. Ancak Lara bunu kabul etmedi. Ailesi çok fazla üzerine düşüyordu. Sık sık, 'Ailem bana destek olmuyor, üzerime çok fazla geliyorlar' derdi. Ama intihar edebileceği aklımın ucundan bile geçmezdi. Keşke bir doktordan yardım alsaydı. Belki o zaman bunları yaşamayacaktı."

TAKSİ ŞOFÖRÜ ŞOKTAN ÇIKAMADI
Lara'nın bindiği taksinin şoförü Osman Akın ise hâlâ şokta. Akın, "Taksim'e gitmek için Nakkaştepe'den bindi. Köprüde giderken midesinin bulandığını söyledi. Birden kapıyı açıp korkuluklara koşmaya başladı. Ardından koştum, ama yetişemedim. Kendisini sulara bıraktı. Arkasından dona kaldım" dedi.

Bu arada intihar olayından yaklaşık 1saat önce genç bir kızın polislere, "Köprüden yürüyerek Ortaköy'e gideceğim" dediği ancak buradan uzaklaştırıldığı öğrenildi. Bu kızın Lara olabileceği iddia edildi.

Ergeni iyi gözleyin
Ergenlik dönemi çatışmaları konusunda uzman olan Doç. Dr. Mücahit Öztürk, aileleri uyarıyor:

"Ergen sürekli kimlik arar. Kendi iç dünyası içinde sürekli çatışma halindedir. Burada önemli olan ailelerin ergen üzerindeki değişimleri önceden fark edip çocuklarına yardımcı olmaları. Ergenle sağlıklı iletişim kurmak çok önemli. Anne babalar maalesef sağlıklı iletişim kuramıyorlar. Problemi fark etmiyor ya da yanlış anlıyorlar. Bu yüzden profesyonel destek şart. Bir genç intihara gelmişse bu o günün sorunu olamaz. Bir geçmişi vardır. Baba evde otoriteyi temsil eder. Kural koyar. Anne ise çatışmayı azaltan bir tampondur. Bunun dışına çıkınca çatışmalar başlıyor. Annenin bir şekilde arabulucu olması gerekir. Problem karşısında aile de profesyonel yardım almalı.

OKULDA OLAĞANÜSTÜ HAL
İntiharın ardından Özel Üsküdar Amerikan Koleji'nde neredeyse "olağanüstü hal" ilan edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden inceleme için 2 müfettişin gelmesinden sonra okul yönetimi bir kriz masası oluşturarak, aile birliği toplantısı düzenledi. Öğrencilerin, basına açıklama yapmasını önlemek ve güvenliklerini sağlamayı amaçlayan Müdür Melike Ateş, servis araçlarını okul bahçesine alarak giriş çıkışları yasakladı.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLİYOR
Daha 16 yaşındaydı Lara. Varlıklı Musevi bir ailenin çocuğuydu. Güzeldi, yetenekliydi, başarılıydı. Babası Yasef Falay ile annesi Ferda Falay üzerine titriyordu. Canına kıyacak kadar büyük ne derdi olabilirdi? Bu sorunun yanıtını henüz kimse bilmiyor ama soruşturma devam ediyor. Dün Adli Tıp'tan alınarak Ulus'taki Musevi Mezarlığı'na götürülen Lara'nın cenazesi, bugün Nevo Şalom Sinagogu'nda düzenlenecek törenden sonra Arnavutköy Musevi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ayla ÖZCAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır