kapat
17.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Osmanlı da çıplak severdi

TBMM'nin MHP'li İdare Amiri Ahmet Çakar'ın Dolmabahçe Sarayı'nda beş ay önce yapılan trasparan defileye tepki gösterdiği, "Milli saraylarda milli kıyafetlerin tanıtılmadığı defileler yapılmayacak" sözlerine başta defilenin modacısı Ahmet Eraslan olmak üzere birçok modacı çok kızdı.
Modacılar özellikle Çakar'ın "Bu tür defileler Osmanlının manevi kimliğine aykırı" sözlerine tepki gösterdi.

ÇIPLAKLIK HEP VARDI
Modacı Faruk Saraç yasakçı zihniyete ateş püskürenlerden. "Sarayda yaşamış kişilerin anılarına sahip çıkmak saraya kilit vurmakla olmaz. Osmanlıyı anlatırken, otelde düzenlediğim defilede o ruhu yansıtamam!" Vural Gökçaylı konuya farklı açıdan bakıyordu. "Saraylarda defileler sakıncalı ama bunu bağnaz bir açıdan değerlendirip yasaklamak çok ayıp. Çıplaklık Osmanlı'da hep mevcuttu. Padişahlar rahip hayatı yaşamıyordu. Sayın Çakar'a Osmanlı sarayındaki kahveci güzellerinin nasıl olduğunu soruyorum. "Kahveci güzeli" padişaha göğüsleri yarıya kadar açık hizmet ederdi. Bu cinsellik değil de ne?

Ahmet Eraslan: "Bu tarz defileler ülkelerin kültürlerini yansıtıyor. Ama Ahmet Çakar Bey transparan kısmına çok takmış. Demek ki onun için özel bir tesettür defilesi düzenlemeliyim. Kaçıncı yüzyıldayız? Hâlâ bunları tartışıyorlar. Biz çağdaş modacıyız. Bu defilenin üzerinden 5 ay geçtikten sonra hâlâ konuşulmasını anlamıyorum. Nisandaki defilemi Cumhurbaşkanlığı köşkünde yapmak istiyorum!"

Değer ÖZERGÜN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır