kapat
17.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Havalimanı personeli Çince öğreniyor

Turizmciler yeni sezonda dört gözle Çinliler'i beklerken, Tepe-Akfen, Atatürk Havalimanı'ndaki elemanlarına şimdiden Çince öğretmeye başladı
Geçtiğimiz yılı rekorla kapatan Türk turizmini şimdiden Çinli turist heyecanı sardı. Öyle ki Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali işletmecisi olan Tepe-Akfen (TAV) elemanlarına Çince öğretmeye başladı bile. TAV Yönetim Kurulu Murahhas Azası Sani Şener, yeni projelerini şöyle aktardı:

"Çinli turistlerden çok umutluyuz. Şimdi elemanlarımıza Çince öğretiyoruz. Tabelalara Çince'yi de ekleyeceğiz. Çinli turistin harcamalarını inceledik. Geçen yıl sadece 5 Çinli'nin harcaması 50 bin dolardı. Adam başı 10 bin dolar demektir. Oysa tursit başına ortalama 15 dolardır. Bu da potansiyeli gösteriyor."

TAV, İstanbul'a inen yolcu sayısının artırılması için birçok çalışmaya da katkıda bulunuyor. Bunlardan biri Mart'ta TÜRSAB ve İTO'nun ortaklaşa düzenlediği Alışveriş Günleri Projesi. Şener, "Sofya, Atina, Dubai ve Tahran dört büyük rakibimiz. Bu rekabetten birinci çıkmamız için İstanbul'un marka olması lazım. Dubai gibi olmak zor. Adamlar Duty Free'de Porsche satıyorlar. Ama elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

MOSKOVA'YA TALİP
TAV, son olarak Atatürk Havalimanı dış hatların yapımı ve işletmeciliği referansı ile teklif verdiği 250 milyon dolarlık Moskova Havalimanı Terminali ihalesinde de finale kaldı. Finalde dünyanın sayılı havalimanlarından Fransa'daki Charles de Gaulle Havalimanı'nın yapımcı ve işletmecisi olan Aeroport de Paris şirketi ile rekabet edecek Tepe-Akfen'in üçüncü ortağı ise Rusya'da birçok işe imza atan Türk şirketi Summa oldu.

Şener, işletmecilik anlayışı ile uluslararası alanda büyük başarı kaydettiklerini belirterek şöyle devam etti: "Chicago bile bizdeki bilgi sistemine ulaşabilmeyi 5 yıllık yatırım planına aldı. Ancak ödülümüzü aldık. Bu proje bizim için büyük referans oldu. 18 firma başvurdu, 17 firma yeterlilik aldı, ancak iki firma finale kaldı."

Leyla ŞEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır