kapat
17.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Karzai dünyanın en şık adamıymış!

Gucci'nin baş stilisti Tom Ford, Afgan lider Hamid Karzai'yi dünyanın en şık adamı diye tanımladı. Türk modacılar ise "Ford söylüyorsa doğrudur" diyor!
İtalya'nın dünyaca ünlü moda markası Gucci'nin baş stilisti Tom Ford, Milano'daki Gucci defilesi sonrası yaptığı konuşmada dinleyenleri bir hayli şaşırttı.

Zira Ford, Afganistan'daki geçici hükümetin Başbakanı Hamid Karzai'nin dünyanın en şık adamı olduğunu söyledi. Karzai'yi "Giyinmeyi iyi bilen ve çok gururlu biri" olarak tanımlayan Tom Ford, 46 yaşındaki Afgan liderin göze çarpan kıyafetleri tercih ettiğini belirtti.

30'LU YILLAR
Karzai'de 30'lu yılların Hollywood starlarındaki bir hava ve giyim tarzı olduğuna dikkat çeken ünlü tasarımcı espri yapmadan da edemedi: "Ancak Gucci'nin kıyafetlerini alması için Suudi terörist Ladin'den borç alması gerekir. Çünkü onu sert Afgan kışından koruyacak bir palto yaklaşık 3 bin 500 dolar civarında!" Gucci'nin 2002 Sonbahar-Kış defilesinde konuşan Ford, Afgan Başbakanının seçimini yeni cinselliğin sembolü olarak niteledi ve ekledi: "2 düğmeli düz ceket, doğal omuzla formaliteye dönüş işareti. Önemli bir dönüş!"

ŞAŞIRDILAR
Tom Ford'un bu yorumunu ilettiğimiz Türk modacıları ise durumu biraz şaşkınlıkla karşıladı. Zira Afgan Başbakanı'nın giyim tarzı dikkatlerini çekmemişti. Modacıların ortak görüşü Afgan liderin giyimiyle bugüne dek ilgilenmedikleri ve "Tom Ford söylemişse doğrudur" oldu.

Cengiz Abazoğlu'na göre Hamid Karzai:
Modacı Cengiz Abazoğlu, Ford'un yorumuna karşılık, "Karzai tespit yapacak kadar dikkatimi çekmedi. Ama Ford, "en iyi ve şık giyinen" diyorsa doğrudur" dedi. Abazoğlu, ısrarımızı kırmayarak Hamid Karzai'nin giyimini değerlendirdi. İşte sonuç...

Cüppe: Modası geçmiş

Şapka: Çağdışı

Saat: Klasik

Dilek Hanif: Ford söylediyse kesin doğrudur
"Ben Hamid Karzai'yi tanımıyorum. Ama Tom Ford'u tanırım. Çok başarılı bir stilist. O seçtiyse kesin doğrudur derim. Ama anladığım kadarıyla Karzai'inin giyim zevkini Ford başka bir açıdan ele almış. Belki de ilk kez Ford'un görüşüne yani giyim zevkine katılmıyorum. Hiçbir erkeği bu giyim şekliyle şık olarak değerlendiremem.

Faruk Saraç: Benim zevkime hitap etmiyor
Hamid Karzai, benim en şık giyinen adam olarak bugüne kadar hiç dikkatimi çekmedi. Böyle bir ülkenin başkanı hem modernleşmek, hem de çağdaşlaşmak adına kendi kıyafetini ve giyim tarzını dünyanın en ünlü stilistine kabul ettiriyorsa, bu durum övgüye değer. Moda zevke göre değişir. Ama benim zevkime pek hitap etmiyor.

Yıldırım Mayruk: Bu açıklama reklam kokuyor
Bence dünyanın en şık giyinen insanıyla dünyanın en popüler giyinen insanları farklıdır. Ford'un seçimi tarafsız, şıklığı benimsemiş. Ama Karzai'yi tanımıyoruz. Belki de aykırı bir kişiye böyle bir yakıştırma iyi bir reklam aracı olduğu için bu açıklamayı yapmış olabilir Ford... Bildiğim kadarıyla bu açıklamayı kendi defilelerinde yaptı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır