kapat
10.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kore bizi sevdi

Maçlarımızın yapılacağı Ulsan kentinde konaklayacak yer ayarlamayı başaran Milli Takım Menajeri için "Dışişleri Bakanı gibi" benzetmesi yapıldı

Çobanoğlu'na hayranlar
2002 Dünya Kupası'nın organizasyonuna hazırlanan Japonya ve Güney Kore, Milli Takım Menajerimiz Can Çobanoğlu'na hayran kaldı. 2001'in son günlerinde bu iki ülkeyi ziyaret eden Çobanoğlu için Japonya'nın Yomiuri ve Kore'nin Joong Ang Ilbo gazetelerinde ilginç makaleler yer aldı. İşte Uzakdoğu'nun gözüyle Türkiye'nin 1 numaralı idari patronu:

Soyunma odaları uyarısı
"Çobanoğlu Myagi'ye gelmese, Dünya Kupası'nda birçok skandal yaşanma ihtimali olacaktı. Myagi Stadı'nda 12'şerlik iki bölüme ayrılan soyunma odaları onun sayesinde yıkılıp yeniden yapılıyor. Çobanoğlu, soyunma odalarındaki çim halıların ayak bileği sakatlığı yaratabileceğini ve terden bakteri üreteceğini söyleyince bütün her şey baştan değiştirildi. Bu uyarılar nedeniyle JAWOC'tan Watanabe, Türkiye'ye teşekkür etti."

Diplomat gibi davrandı
"Tecrübeli menajer aynı zamanda "Dışişleri Bakanı" gibi davranıp Japon turistlerin 11 Eylül'den sonra riskli bölge ilan ettikleri Türkiye'ye gitmeleri çağrısında bulundu. Türkiye, Çin Halk Cumhuriyeti, Kosta Rika ve Brezilya'nın yer aldığı grupta ilk maçlar Kore'nin Ulsan kentinde yapılacağı için, hazırlık kampını burada ayarlamak çok önemliydi. Bu 4 ülke içinde sadece Türkiye bunu başarabildi. Üstelik ayarlanan otelin FIFA standartlarının altında olması nedeniyle, Hyundai Eğitim Merkezi Türkiye'ye tahsis edildi."

Rakipler uzakta kalacak
"Öyle ki, odalar ve restoranlar yıkılıp yerine fitness center hazırlatıldı. Bütün masrafları karşılayan belediye, bir de koşu parkunu yaptırdı. Brezilya ile Çin ise 45 dakika mesafedeki Ji-Ju Adası'na gitmek zorunda kaldılar. Türkiye 25 Mayıs'ta Ulsan'a gelip, 3 Haziran'da ilk Brezilya maçına çıkacak. Çobanoğlu, ayrıca Inchon ve Seul'deki statları da gezip yerinde uyarılarda bulundu. KOWOC Yarışma Komitesi Başkanı Chang Seung-Lee işbirliği nedeniyle Türkiye Milli Takım Menajeri Çobanoğlu'na teşekkür etti."

MERT AYDIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır