kapat
10.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Fener parladı

Lorant'ın yönetiminde ilk hazırlık maçında koşan, mücadele eden bir görüntü çizen sarı-lacivertlilerin golleri 2. yarı gelirken, Rapajc'in bile koşması dikkat çekti
Lorant'ın F.Bahçesi dün gece ilk kez sahnedeydi. Efes Pilsen Turnuvası'nda ilk rakip Sturm Graz'dı. Sakatlığı geçen Rapajc, Revivo ve Ogün'ün yanısıra, yeni transfer Fatih de ilk 11'deydi.

Kondisyon idmanlarının etkisiyle F.Bahçe maça hızlı başladı. 4. dakikada Ogün'ün sağ kanatta düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Revivo doğrudan kaleye gönderdi. Kaleci Sidorczuk son anda çeldi. 6'da Wetl'ın kafasını Rüştü çeldi. 9. dakikada yine sağ kanatta bu kez Fatih düşürüldü. Herkes Revivo'dan şut beklerken, o topu Abdullah'ın önüne çıkardı ama milli futbolcunun şutu auta çıktı.

İlk 15 dakika çok koşan Rapajc ile Revivo yavaşlayıp, Andersson da sahada yürümeye başlayınca F.Bahçe'nin temposu düştü. Bunu gören Lorant da 20. dakika sonunda yedekleri ısındırmaya başladı.

30. dakikada Johnson soldan gitti, rakibini auta atıp(!) yaptığı ortaya Rapajc'in yarım volesi farklı dışarı çıktı. 34'te Revivo'nun ortasına Andersson'un etkisiz kafa şutu kalecide kaldı. 37'de Haas 35 metreden kaleyi yokladı, Rüştü iki hamlede kurtardı. 38'de Haas, 39'da Revivo'nun şutları üstten auta gitti. 41'de F.Bahçe'nin en tehlikeli şutu geldi. Johnson önünü boşaltıp nefis vurdu, kaleci kornere çeldi.

Andersson coştu
F.Bahçe ikinci yarıya öyle hızlı başladı ki, Sturm Graz daha ne olduğunu anlamadan kalesi sallanmaya başladı. 48'de Rapajc-Fatih'in geliştirdiği atakta top en son Andersson'un önünde kaldı. İsveçli'nin sert şutu yandan auta gitti. 56. dakikada Andersson'un aşırtma vuruşunu kaleci kornere çeldi. Revivo'nun kullandığı kornerde Uche arka direkte topu boş kaleye attı: 1-0. 61'de Johnson'ın kaçırdığı Fatih Akyel'in nefis ortasına Andersson uçarak dokundu ve golünü attı: 2-0.

69'da soldan ceza alanına giren Mujiri'yi Rüştü karşıladı. Ceza alanı dışındaki mücadeleden galip çıkan Rüştü, taraftarlarının da alkışını aldı. 71'de iyice yorulan Rapajc yerini Serhat'a bıraktı. 74. dakikada Ogün'ün ceza alanının solundan attığı şut ağlara gitti: 3-0. 77'de Lazetiç'in ortasına iyi yükselen Andersson'un kafa şutunu kaleci Sidorfcuk köşede tuttu.

Son dakikalarda Lazetiç ile Masudi arasında yaşanan gerginlik dışında tempo düştü ve F.Bahçe maçı 3-0 kazandı.

Yöneticilerden takıma tam not
İstanbul'dan F.Bahçe'nin dün Sturm Graz ile yaptığı maçı izlemeye gelen sarı-lacivertli yöneticiler oynanan futboldan memnun kaldılar. Basın Sözcüsü Atilla Kıyat, "Herşey güzeldi. Futbol iyi sonuç iyi. Yeni hocamız Lorant ile güzel günler F.Bahçe'yi bekliyor" dedi. Mahmut Uslu ise "Takım iyi çalışmaya başladı. Ayın 29'dan beri yapılan idmanlar kendisini gösterdi" diye konuştu. Nihat Özdemir de oynanan futboldan büyük keyif aldığını söyledi.

Fatih Fener'de siftah yaptı
F.Bahçe'nin Mallorca'dan transfer ettiği Fatih Akyel dün gece ilk kez F.Bahçe'nin formasını giydi. Milli futbolcu 63 dakika sahada kaldı. Güzel bir futbol ortaya koyan Fatih, Andersson'un attığı golde ortayı yapan isim oldu. Bu arada FIFA, Fatih Akyel için son kararını gelecek hafta verecek. FIFA'nın geçen hafta Fatih'in Mallorca'dan ilişkisini kestiğine dair istediği belgeyi hemen gönderen sarı-lacivertli yönetimin beklediği karar haftaya kaldı.

Ferudun Niğdelioğlu



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır