kapat
10.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Devlet Duygu'ya sahip çıktı

İzmir'de annesinin istemediği, üvey annesinin evden kovduğu 16 yaşındaki Duygu Doğan'a, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sahip çıktı.
Genç kız, Buca Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi. Duygu'ya 1.5 aydır bakan öğretmeni Güler Demirtan, yurda getirilişi sırasında da genç kızı yalnız bırakmadı. Demirtan, "Evden atılınca ortada kaldı. Bir kız öğrencimin bu duruma düşmesi beni rahatsız etti. Ailemle birlikte sahip çıktım, ama en sağlıklısı yurtta devlet tarafından bakılmasıydı" dedi.

İzmir Valiliği'nin halk gününe katılarak, üvey annesi tarafından evden kovulduğunu ve yurda yerleşip okumak istediğini söyleyen 16 yaşındaki Duygu Doğan'ın sesi duyuldu. İzmir Valisi Alaaddin Yüksel'in talimatıyla Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Vacide Yavaş, Duygu Doğan'ın babası Yalçın Doğan'dan (47) "kızının bakımının üstlenilmesine izin verdiğine" dair bir dilekçe aldı.

"ÖĞRETMEN OLACAĞIM"
Dilekçenin ardından Duygu, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Buca Kız Yetiştirme Yurdu'nda götürülerek yurt müdürü Raime Kardaş'a teslim edildi. Genç kızı yurda teslim eden Vacide Yavaş, devlet kurumlarının Duygu'ya sahip çıkacağını belirterek, "Duygu artık sokağa atılma korkusu yaşamayacak. Devletin koruması altında topluma yararlı bir birey olarak yetiştirilecek" diye konuştu.

Yurt kapısında öğretmeni ve babası ile vedalaşan Duygu çok mutlu olduğunu belirterek, "Kimseye yük olmadan sıcak bir yuvaya kavuştum. Çok mutluyum. Okuyup ülkeme yararlı bir insan olacağım. Bana sahip çıkanları utandırmayacağım. Bundan sonra tek hedefim anaokulu öğretmeni olmak ve öğrencilerime sahip çıkmak" dedi.

Annesi genç kızı suçladı
Duygu Doğan'ın, İstanbul'da yaşayan öz annesi Yıldız Dinçbaş, kızının yalan söylediğini öne sürdü. Anne Dinçbaş, "Duygu, duygu sömürüsü yapıyor. İlkokulu bitirdikten sonra İzmir'e babasının yanına kendi isteği ile gitti. Orta üçe geçtiğinde, 'Babam okula göndermiyor' diye telefon edince tekrar yanıma aldım. Ancak eski disiplinli kızdan eser kalmamış. Evden kaçmaya başladı. Geçen Temmuz yeniden İzmir'e döndü. Dün sabah televizyonda gazete başlıkları okunurken duyduklarıma inanamadım. Okumak isteyen kız evden kaçmaz. Ayrıca üvey annesi çok iyi bir insan, evden attığına inanmıyorum. O kendisi kaçıyor" dedi.

Ferat GÜLVER - İlker ÇOBAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır