kapat
10.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Anlayabilene aşkolsun!

Fethullah Gülen'in dün Zaman Gazetesi'nde yayınlanan Yozgat ANAP eski Milletvekili Ali Şakir Ergin'in babası Ahmet Şevki Ergin'in vefatı nedeniyle verdiği taziye ilanını edebiyatçılar dışında kimse anlamadı.
Kültür eski Bakanı Prof. Dr. Talat Sait Halman, "Zannediyorum ki 40 yaşının altındaki Fethullahçılar bile bu ilanı okuyunca anlamazlar. Ben gazetelere yabancı dille de ilan verilmesine karşıyım" dedi.

İşte Fethullah Hoca'nın taziyesi:
"Mânâ aleminin güneşlerinden Ahmet Şevki Ergin Efendi Hazretleri'nin semt-i bekaya rihletini öğrenmiş olmakla mağmõmum. Altın silsilenin gönül hayatımıza inşirâh salan halkalarından bu mümtaz ve müstesna şahsiyetin cenaze namazına iştirak edememekten duyduğum üzüntüyü, ona müştak gönülleri mahrum bırakmayacak semereler bırakmış olduğunu düşünerek telafi etmeye çalışıyorum. Merhõm u mağfõr Efendi Hazretleri'ne Cenab-ı Erhamurrahimin'den gani gani rahmet dilerken, ailesine taziyetlerimi arz eder, dâreyn saadeti dilerim."

İşte Türkçe'si:
"Mânâ aleminin güneşlerinden Ahmet Şevki Ergin Efendi Hazretlerinin ahiret hayatına olan yolculuğunu öğrenmiş olmakla gamlıyım. Altın kalpli insanların, gönül hayatımıza girmiş olanlarından bu özel ve müstesna kişiliğin cenaze namazına katılamamaktan duyduğum üzüntüyü, ona bağlı gönülleri mahrum bırakmayacak meyveler bırakmış olduğunu düşünerek gidermeye çalışıyorum. Alahın rahmetine kavuşmuş Efendi Hazretleri'ne Allah'tan çok çok rahmet dilerken, ailesine başsağlığı diler, mutluluk dilerim."

İlker AKGÜNGÖR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır