kapat
10.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

IMF, El Kaide'nin bilinçsiz müttefiki

IMF'nin uyguladığı politikaların dünyaya zarar verdiğini iddia eden Steve Forbes, "Arjantin'i batırdılar. Sıra Türkiye'ye geldi. Türkler, IMF'yi kenara atmalı" dedi
Ünlü Amerikan ekonomi dergisi Forbes, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) politikalarının "dünyaya verdiği zararı", El Kaide örgütünün terörüyle kıyaslayarak, Türkiye'nin bu politikalardan uzaklaşıp, para birimi olarak doları benimsemeyi düşünmesini önerdi. Derginin sahibi, muhafazakâr milyarder politikacı Steve Forbes imzasıyla yayınlanan başyazıda IMF, "El Kaide'nin bilinçsiz müttefiki" olarak nitelendirilirken, IMF'nin büyüme karşıtı ekonomik reçetelerinin dünyaya büyük zarar verdiği savunuldu.

IMF politikalarının Arjantin'i yıkıma götürdüğünü ve şimdi de "sıranın Türkiye'ye geldiğini" ileri süren Forbes, ABD yönetimini de, Fon'un yanlışlıklarını durdurmamakla suçladı. Forbes, başyazısında, IMF'nin budalaca bir şekilde ülkelerde para birimini devalüe ettirdiğini ve devalüasyonun yol açtığı enflasyonun körüklenmesiyle hiçbir ülkenin refaha ulaşamadığını yazdı. Bu durumda doların sihirli reçete olduğunu savunan Forbes, "Türkiye kesinlikle dolara geçmeyi düşünmeli. Geçen yıl başlarında IMF'nin, Türk Lirası'nda yol açtığı yıkım, ülkenin ekonomisine çok büyük zarar verdi" dedi. Steve Forbes, para birimi olarak Amerikan Doları'nı kullanmayı seçen Orta Amerika ülkeleri Ekvador ve El Salvador'un başarıyla kalkınmaya yöneldiklerini anlattı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır