kapat
10.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Miloseviç'i Çakıcı'nın avukatı savunuyor
Hollanda'nın Lahey kentinde yargılanan Yugoslavya'nın eski diktatörü Slobodan Miloseviç, Alaattin Çakıcı'yı da savunan ünlü Fransız avukat Jacques Verges'i tuttu. Savaş Suçları Mahkemesi'nin meşruiyetini kabul etmeyen Miloseviç'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde açtığı davada "danışmanlık" yapacak olan Verges, Miloseviç'in haklarına saygı gösterilmediğini iddia etti. Savaş Suçları Mahkemesi de dünkü duruşmada Miloseviç'e suçlarının bulunduğu bir dosya sundu. Sık sık esneyen Miloseviç, mahkemeyi tanımadığı yineledi. Miloseviç'in ana davasına 12 Şubat'ta başlanacak.

Türkiye, Çeçen lideri Rusya'ya iade edebilir
Türkİye'nin, ünlü Çeçen lider Movladi Udugov'un Rusya'ya teslimini değerlendirebilmek amacıyla Moskova'dan bu kişinin iade dosyasını talep ettiği öne sürüldü. İtar-Tass ajansının Rus hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde, "Türkiye, Udugov'un tutuklanması ve iadesi yolunda Rusya'nın yaptığı talebi değerlendirebilmek amacıyla bu kişiye ait iade dosyasını talep etti" denildi. Rusya Devlet Başkanlığı'nda bir yetkili de "Türkiye'nin kararını, Ankara'nın, uluslararası terörizm konusunda Moskova ile işbirliğine hazır olduğunu kanıtladığı şeklinde değerlendirerek alkışlıyoruz" diye konuştu.

Hamas'tan saldırı: 4 İsrail askeri öldü
İsraİl'e yönelik saldırıların son 3 haftada azalmasıyla yeşeren Ortadoğu'da barış umutları, Hamas örgütünün dün düzenlediği saldırıyla yeni bir darbe yedi. İki terörist Gazze Şeridi'nin güneyindeki İsrail askeri üssüne saldırdı. El bombaları ve makineli tüfeklerle düzenlenen saldırıda 4 İsrail askeri hayatını kaybederken, Filistinli militanlar olay yerinde ölü ele geçirildi. Saldırının ardından İsrail yönetimi misilleme hazırlıklarına başladı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada "Saldırı, Filistin lideri Yaser Arafat'ın teröristlerin üslerini yok etmek için hiçbir şey yapmadığını ortaya koydu" denildi.

10 bin Afgan, 4 aydır otla besleniyor
Afganİstan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kenti yakınlarında Abdullah Gan bölgesine, 4 ay sonra ilk kez dün girildi. Uluslararası gözlemciler, 10 bin kişinin yaşadığı bölgeye bağlı Bonavaş köyüne geldiklerinde gözlerine inanamadı. Çünkü köy halkı, açlık ve yokluktan karınlarını ekmek arası otla doyuruyordu. 42 yaşındaki köylü Gülam Rıza, "Ölmeyi bekliyoruz. Yemek gelmezse, ölene kadar ot yiyeceğiz. Ekmeği fırında kendimiz pişiriyoruz. Arasına da hayvanların yediği otları dolduruyoruz. Başka ne yapabiliriz ki?" diye konuştu.

Kokainle yakalandı "yer yok" diye serbest bırakıldı
Hollanda'nın Schiphol Havaalanı'ndan ülkeye giriş yapmak isterken 14 kilo kokainle yakalanan bir kadın, uyuşturucuya el konulduktan sonra hapishanelerde yer olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Olay Hollanda'da tepki uyandırdı. Adalet Bakanı Benk Konthal araştırma başlatıldığını bildirdi. Muhalefet partileri de 14 kilo kokainle yakalanan birinin serbest bırakılmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, uyuşturucu kaçakçılığına göz yumulduğunu iddia etti.

5 gün sonra Kabil'deyiz
Genelkurmay Başkanlığı, Afganistan'a BM Ulusal Güvenlik Yardım Gücü (ISAF) kapsamında gönderilecek Türk askerlerinin 15-22 Ocak tarihleri arasında ülkeye varacağını açıkladı. Açıklamada, 261 askerden oluşan Türk bölüğünün yanı sıra ISAF karargahında 6 Türk subayının da görev yapacağı belirtildi. Gelişmelere bağlı olarak başkent Kabil'de konuşlanacak Türk gücünün tabur seviyesine kadar yükseltilebileceği belirtilen Genelkurmay açıklamasına göre, Afganistan'da görev yapacak en rütbeli Türk askeri albay olacak. İlk etapta keşif ve koordinasyon çalışmaları için 12 kişilik bir ekip Afganistan'a gidecek.

Hem palto hem cep telefonu
Artık kıyafetlerinizle e-mail kontrol edebilecek, cep telefonu ile konuşabileceksiniz. Kulağa çok uçuk gelse de Finli giyim markası Reima bu konuda dev adımlar attı bile. Firmanın ürettiği Smart 3305 adlı 'palto-cep telefonu' çağrılara cevap verebiliyor. Paltonun sırrı kemerde. Kemerin içindeki alıcı-verici sayesinde telefona ihtiyacınız kalmıyor. Kemerden gelen çağrıya da kulağınızdaki mikrofon sayesinde cevap verebiliyorsunuz. Sene sonuna kadar 500 adet satılması planlanan paltonun fiyatı kemerle birlikte 610 dolar.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır