kapat
10.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Polis, milletvekilini çırılçıplak soydu!

Amerikalı milletvekili Dingell, havaalanına gitti. Üzerinde metal olmamasına rağmen dedektör sürekli ötünce, polis "Soyun" dedi.
Dingell "Milletvekiliyim. Kalçamda metal bir çivi var" dese de polisi bir türlü ikna edemedi Orası Amerika, orada öyle... Terörizme savaş açan Amerika'da, Temsilciler Meclisi'nin bir milletvekili 11 Eylül terör saldırılarının ardından havaalanlarında sıkılaştırılan güvenlik önlemlerinin son kurbanı oldu. Başkent Washington'daki Ronald Reagan Havaalanı'ndan Detroit'e gitmek üzere olan Demokrat Parti Michigan milletvekili John Dingell, polis tarafından çırılçıplak soyuldu. İşte tarihe geçecek olay:

"ATTAN DÜŞTÜM KALÇAMI KIRDIM"
Dingell, seçim bölgesi olan Detroit'e gidecekti. Ronald Reagan Havaalanı'nda Northwest Havayolları terminaline geldi. Polis, Dingell'den her yolcu gibi uçağa binmeden önce elektronik kontrolden geçmesini istedi. Dingell, kendisini tanımayan polise karşı gelmedi. Ancak üzerinde metal bulunmamasına rağmen, milletvekili her kapıdan geçişinde dedektörler ötmeye başladı. Polis, Dingell'e "Üzerinde metal bir şey var mı?" diye sorduğunda, 75 yaşındaki milletvekili "20 yıl önce attan düştüm. Kalçam kırılmıştı. Bu nedenle kalçamla metal bir çivi bulunuyor" dedi. Bu açıklama, güvenlik memurlarını tatmin etmedi.

Polis, milletvekiline kapının yanındaki kapalı bir odaya gitmeleri gerektiğini söyleyince Dingell "Ben milletvekiliyim" diye bağırdı. Bu açıklama da etkili olmadı ve Dingell, polisle birlikte kapalı odanın yolunu tuttu. Odaya girer girmez, polis milletvekilinden soyunmasını istedi. Beyninden vurulmuşa dönen Dingell, milletvekili olduğunu yinelese de uçağı kaçırma korkusuyla polisin dediklerini yapmaya başladı. Önce ceket ve pantalon, ardından da gömleğini çıkardı. Polis iç çamaşırlarını da çıkarmasını istedi. Dingell bunun üzerine anadan doğma soyundu. Metal dedektör yeniden ötünce, güvenlik güçleri Dingell'in kalçasında metal bir çivi olduğuna ikna oldu!

"KENDİMİ STRİPTİZCİ KIZLAR GİBİ HİSSETTİM"
Michigan milletvekilinin başına gelenler, dün Amerika'da günün konusu oldu. Başına gelenleri şakayla karışık "Polislerin karşısında kendimi striptiz barlarında soyunan dansçı kızlar gibi hissettim" diye açıklayan Dingell, bu işin peşini bırakmayacağını açıkladı ve hemen telefonla Ulaştırma Bakanı Norman Minetta'yı aradı.

Sert geçen telefon konuşmasında Dingell'in Bakan'a "Bu sıkı önlemler yalnızca bana mı yoksa herkese mi uygulanıyor?" diye bağırdığı söyleniyor. Bakan Minetta'nın da güvenlik görevlerinin yalnızca işlerini yaptığını ve uygulamanın herkes için geçerli olduğunu açıkladığı belirtiliyor.

Savaş SÜZAL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır