kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Midesi boş insan seks düşünemez

Arjantinliler gibi Türk erkeklerinin de cinsel isteği kriz yüzünden dibe vurdu
Araştırmalar Güney Amerika'nın ateşli erkekleri açısından nahoş: Arjantin'de orta yaş üzerindeki erkekler ekonomik ve sosyal kriz nedeniyle cinsel durgunluk yaşıyor. Tangocu erkeklerin cinsel krizi ciddi boyutlara ulaştı.

Peki ya Türk erkekleri? Onların da benzeri şikayetleri olduğunu uzmanlar söylüyor.

EKMEK KAYGISI BASKIN ÇIKTI
Jinekolog Dr. Cenk Kiper krizle cinsellik arasındaki ilişkiyi şöyle kuruyor: "Cinsel tatmin ikincil bir dürtüdür. Birincil olanı açlığını gidermek ve hayatta kalma dürtüsüdür. Cinsellik de aslında yemek içmek gibi, o günkü hayatsal fonksiyonlarınızı devam ettirmek içindir. Ancak gününü garanti altında hissetmeyen birisi cinselliği düşünemez. Türkiye'de bu konuda henüz bir araştırma yok. Olsa bile kimse gerçeği söylemez. Eksikliğimizi seks yaparak gideren erkek egemen bir toplumuz. Son zamanlarda kliniğe gelen ve www.mutluinsan.com sitesi üzerinden bana danışan hastalarda ekonomik nedenlerden kaynaklanan cinsel sorunlar farkedilir bir artış gösterdi. Evine ekmek getirme kaygısı olan bir erkek stres altında rahat bir cinsel yaşam sürdürmekte zorlanıyor tabii ki."

BİZDE DURUM DAHA DA KÖTÜ
Nöroloji ve Psikiyatri Uzmanı Dr. Haydar Dümen de aynı fikirde: "Cinselliğin katili strestir. Ekonomik bozukluğun yarattığı en yaygın ve en şiddetli sonuç ise kuşkusuz bu tip psikolojik baskılardır. Dengeler bir bozuldu mu çorap söküğü gibi devam eder. Olaya biraz ironik yaklaşırsak, Arjantin gibi festivallerin, eğlencelerin, tangonun bol olduğu bir ülkede bu engelleri aşmaya yönelik yardımcı unsurlar var. Türkiye'de ise kişilerin tek eğlence ve mutluluk kapısı yatak odası. Tabii ki Türkiye'de de ekonomik kriz cinselliği olumsuz yönde etkilemiştir. Bu etkiler sürecektir de. Kliniğime gelen hastalarda da bu gibi sorunların arttığını görüyorum."

Mert İNAN-Özlem YURTÇU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır