kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Windows XP'nizi Renklendirin!

Daha birkaç ay evvel tanıştığımız Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows XP, adından epeyce söz ettireceğe benziyor. Bize getirdiği yenilikleri ve daha satışa sunulduğu ilk günlerde ortaya çıkan sistem sorunları ile karşımızda...

Bizi asıl, binlerce programcının üzerinde çalıştığı bir projede, bu tür aksakların çıkmaması şaşırtırdı :)

Bu yeni ürünü alıp, bilgisayarınıza kurduğunuzda, diğer Windows versiyonlar ndan farklı, geliştirilmiş bir "masaüstü" dikkatinizi çekecektir. Start menüsünden multimedia özelliklerine kadar birçok geliştirilmiş özelliğiyle, bilgisayar kullanıcısına her açıdan rahatlık sağlayacak bir sistem tasarlanmış.

Bilgisayarınızın masaüstü (desktop) tasarımını, renginden desenine kadar değiştirebilme esnekliği Windows XP'de de size sunuluyor. Pencerelerin çerçeveleri, start menüsü (başlat menüsü) ve wallpaper (duvar kağıdı) gibi değiştirilebilir bölgeler için, internetten yükleyebileceğiniz birçok hazır grafik mevcut. Şimdi birkaçına göz atalım...

Web adresi: www.tgtsoft.com TGTSoft websitesinin "download" bölümünde, "StyleXP" adlı programı bilgisayar nıza yükleyerek, hazır XP Theme'lerini otomatik olarak kurabilirsiniz.

Eğer "ben bu iş için program kurmam, kendim yapayım mümkümse" derseniz, aşağıdaki paragraflarda kendi elinizle nasıl uygulayacağınızı anlatıyor olacağım.

StyleXP kurulumundan sonra, alternatif stilleri aktifleştirebilmeniz için, masaüstünde sağ klikleyip, propertiesdan appearance sekmesini bulun.

Burada "Windows and Buttons"dan istediğiniz stili seçin, apply (uygula) ile uygulayın...

Web adresi: www.themexp.org

ThemeXP sitesinde de yüzlerce wallpaper, görsel malzeme ve pencere stili bulabilirsiniz.

Eğer sizin hazırladığınız yada beğendiniz materyaller varsa, siteye gönderip yayınlatabiliyorsunuz. Ayrıca bu site de sizi kesmezse, sayfalarda ilgili birçok link bulmanız mümkün.

Windows XP'ye Theme'leri elle yerleştirmeyi istiyorsanız, şu yolu izleyebilirsiniz;

1. Öncelikle download ettiğiniz ".theme" uzantılı dosyaları, windows\resources\themes\ (windows yerine sistemi kurduğunuz dizinin ismini yazmalısınız) klasörüne yükleyin.

2. Masaüstünde sağ klikleyip, propertiesdan appearance sekmesini bulun.

Burada "Windows and Buttons"dan eklediğiniz Theme'leri göreceksiniz.

Seçimi yapıp, apply (uygula) ile uygulandığını görebilirsiniz.

Wallpaper olmasını istediğiniz resmi download ettikten sonra, dosyayı (.jpg, .bmp vs.) "Microsoft Windows Picture and Fax Viewer" ile açın. Resmin üzerine sağ klikleyip "Set as Desktop Background"ı seçtiğinizde, duvar kağıdınızın değiştiğini göreceksiniz.

İleriki günlerde sizlere dünyanın en güzel wallpaper sitelerini tanıtacağım, net.yorum'u takip etmenizi öneririm :)

Eğer siz de hazırladığınız başarılı web çalışmalarını herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorsanız, bana web adresinizi iletişim bilgilerinizle birlikte e-posta olarak iletin. net.yorum'da, yeri geldiğinde başarılı web projelerine de yer vereceğiz... Bu arada isterseniz www.microsoft.gen.tr sitesine de bir göz atın :)

Bir başka net.yorum'da görüşmek üzere, netsiz kalmayın...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır