kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sezer'in referandum yetkisine tırpan geliyor

Meclis Partilerarası Uzlaşma Komisyonu, milletvekili maaşlarıyla ilgili Anayasa değişikliğini halkoyuna sunan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bu konudaki yetkilerini kısma konusunda anlaştı.
Uzlaşma Komisyonu dün toplanarak Cumhurbaşkanı'nın Anayasa değişiklikleri ile ilgili yetkilerini düzenleyen 175. madde hakkında hazırlanan değişiklik teklifini görüştüler.

Komisyon, Anayasa'nın 175. maddesinin değiştirilmesi konusunda genel bir mutabakata vardı. Ancak, her üye bu konuda partisinin görüşlerini netleştirdikten sonra teklife nihai şeklinin verilmesi kararlaştırıldı.

Komisyonun üzerinde çalıştığı teklife göre Anayasa'nın 175. maddesinde yapılacak değişiklik, genel olarak Anayasa değişikliklerinin üçte iki (367) ve daha üzerinde bir çoğunlukla kabul edilmesi durumunda Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmemesi kuralını öngörüyor. Bu çerçevede, Anayasa değişikliğine ilişkin yasalar Cumhurbaşkanı tarafından TBMM'ye geri gönderilebilecek. Ancak, geri gönderilen bu yasa üye tamsayısının üçte iki ve daha fazla çoğunlukla kabul edilirse Cumhurbaşkanı bunu halkoyuna sunamayacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   17
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır