kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yılmaz ortaklarına % 8 KDV önerecek

ANAP lideri, program hedefleri bozulmadan sadece kış aylarında KDV oranının indirilebileceğini söyledi
ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, ortaklarına doğalgazda KDV'nin yüzde 8'e indirilmesi ve Akaryakıt Tüketim Vergisi'nden tamamen vazgeçilmesini önereceğini açıkladı.

ANAP'ın önceki gün yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında, ANAP kurmayları doğalgaz sorununa çözüm yollarını tartıştı. Toplantıda Maliye eski Bakanı Ekrem Pakdemirli'nin 1985'te doğalgazın 50 dolara mal olduğuna ilişkin sözleri nedeniyle Enerji Bakanı Zeki Çakan ile eski Bakan Cumhur Ersümer'in sert tepkisine yol açtı. Çakan, "Duayenimizsiniz ama, bilmeden açıklama yapıyor, bizi zor durumda bırakıyorsunuz" karşılığı verirken, Ersümer de Refahyol hükümetinde Recai Kutan'ın bakanlığı döneminde Türkiye'nin en pahalı doğalgaz anlaşmasını İran ile yaptığını, belediyelere kar payının yüzde 75'e çıkarıldığını, kendisinin ise yüzde 45'e indirdiğini söyledi.

ÖZEL VE UCUZ GAZ
Çakan ayrıca, BOTAŞ'ın dağıtım yaptığı illerde indirime gittiklerini, dağıtım yapan belediyelerden de indirim istediklerini belirterek, "O zaman doğalgazı dağıtmamakla tehdit ettiler" dedi. Bu sözler üzerine ANAP lideri Yılmaz, "Botaş'ın kar payını yüzde 2'ye indirdiniz, bu kar yeni yatırımlara yetecek mi?" diye sordu. Çakan da, "Belediyelerle tartışmadan kurtarmak için dağıtımı özel şirketlere vereceğiz. Kentlerdeki yatırımları da şirketler yapacaklar, rekabet de gelecek ve gaz ucuz satılacak" diye konuştu.

Yılmaz da, IMF'ye taahhütler ve ekonomik programı aksatmamak koşuluyla doğalgazda KDV oranının yüzde 8'e indirilmesi, mektreküp başına alınacak ATV'den de tamamen vazgeçilmesi formülünü ortaklarına götüreceğini söyledi. Yılmaz, "Bütçe hedeflerine uymak zorundayız. Doğalgazda sübvansiyona gidemeyiz. Ancak kış aylarında KDV'yi düşürmek gibi bir öneri olabilir" diye konuştu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   17
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır