kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bir semt pazarcısının E-ticarete hazırlık hikayesi

MEHTİ GÖKTÜRK

Yaklaşık 15 yıldır çalışmış olduğum pazarcılık ortamında şimdiye kadar yaşadıklarımı bir yana bırakıp son 2 yıldırf e-ticarete girmek için vermiş olduğum mücadeleyi anlatayım.

çeşitli tezgahlarda 15 seneden beri işçi olarak çalışıyorum..bir sene evvel internet le tanıştıktan sonra bireysel araştırmalarıma göre burdan nasıl (internet) işler yapılabileceğini araştırdıktan sonra yıllardır hayal ettiğim markamı oluşturup aynı isimle birde internet sitesi kurdum..Marka Logo gibi çalışmaları tamamen kendim dizayn ettim. Bu arada pazarda kullanmak üzere üstünde marka logo ve internet

fsite adresi ile yanı sıra mail adresi baskılı poşet bastırıp bir süre bir tezgahta kullandım. Ayrıca aynı şekilde tezgah arkasında bulunmak sureti ile afiş yaptırmıştım..Bütün bu profesyonel düşünceli çalışmalarıma frağmen bulunduğum çevrede yapmak istediklerimi tam olarak kimseye ifade edemediğimden yada kimsenin anlayamadığından sürekli olarak çevremden alaylı eleştiri ve tepkiler aldım..Tabi ki bunlar beni o kadarda olumsuz etkilemez..

Çünkü benim inandığım doğrultuda çalışmalarım devam ettirmek arzusundaydım..Bu şekilde çalışmalarım devam aşağı yukarı 1,5- 2 yıllık zaman zarfında yaklaşık olarak 1 - 1,5 milyar gibi bir harcama edecek..Çünkü düşüncelerim hiç biri mantıksız değil..

Bütün bu çalışmaları yaparken ma yaptım.. Tabi ki bu para benim için büyük bir meblağ..Lakin aylık kazancımınf yaklaşık olarak 230 ile 250 milyon arasındaf değiştiğini varsayarsak neler çektiğimi ve de ne gibi anlamlar ifade ettiğini anlayabilirsiniz..Bütün bu çalışmaları yaparken ayrıca hiç bir eğitim (ilk okul dahil) almış olmayışının var olması bence önemli bir etken..

Site içinde adı geçen şirket (DemirBaş ltd. şti.) benle şimdilik hiçf bir alakası yoktur..Meyza markası tamamen kendi adıma tescillidir.Sözü geçen şirketin siteye gelen ziyaretçilerin meyzayı bir kuruluş markası olduğunu bilmeleri açısından mecburen şimdilik oraya yazmak zorundaydım..Ayrıca gelen ziyaretçilerin §ir şekilde banaf ulaşmaları için telefon numaraları ve de posta adresi ile yanı sıra bir adres belirtmek zorundaydım şimdilik oto alım satımı yapan amcalarımın bürosunu kullanmak zorundaydım ve de öyle yapıyorum..

Demirbaş şirketinin sahibini henüz site adresini ziyaret etmiş olduğunu bile sanmıyorum..Buda ayrı bir konu...

PEKALA BU HABERİN BASINDA ÇIKMASINI NEDEN İSTİYORUM?
Eğitim almamış olduğumdan dolayı ve de bir diplomamın olmayışından ötürü her iş için her gitmiş olduğum kapının suratıma kapanması neden ile bir iş bulamama ayrıca ekonomik olarak kazancımın yetersizliği dolayısı ile mecburen yapmış olduğum pazarcılığı bir şekilde bırakmak üzere oluşturmuş olduğum bu markaya yada kendi yaratmış olduğum bu projeye ortak girişimci yada destek almak yada buf vesile ile bir iş sahibi olabilmek.. Tabi ki bunlar beni tam olarak anlatmaz ve yaşadıklarımı hepsini çoğu kişi anlamaz.Ayrıca hayatımı buraya yazmakla sayfalara yetmez..Yapmış olduğum çalışmalar bence kayda değer ve de haber niteliği taşır..Tabi ki sizin görüşlerinizde önemli ama kendi kanaatimce ekonomi bu kadar daralmış olduğu bir ortamda özellikle bilişim sektörünün etkilendiği bir zamanda benim yapmış olduğum çalışmaların kamu oyunda yankı uyandıracağını sanıyorum..Ayrıca bu çalışmaların büyük şirketleref e-ticaret yolunda örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.Sitede bazı özellikle faaliyetlerimiz sayfasında bazı abartılar var doğrudur..(ithalat ihracat vb..) bunları yazdım çünkü tarım alanında web sitesi olan kuruluşların çok az olduğunu biliyor ve bu şekilde burdan en azından aracı kurum olarak belli bir şeyler kazanmak..Site tasarımı her ne kadar şuanda profesyonel olarak bir firma web sitesi gibi gözüküyor olsa da şu anda tam olarak benim istediğim gibi değil..Tabi istediğimf gibi olması için çalışmak lazım ve bunun içinde maddiyat lazım..

Saygılarımla

Methi GÖRÜK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır