kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Aman dikkat yine birileri çalacak

BAYRAM GÖKÇEK

Ne zaman ki malum gazete ve tv kanallarında İRTİCA maskesi kullanıldıysa,akibinde bu ülkede en büyük hırsızlık yapılmıştır.Bu güne kadar yapılan büyük hırsızlıklara bakın.Hepsinin birkaç gün evvelinde malum gazete ve tv lerde İRTİCA manşet olmuştur.

MGK toplantısında tartışıldığı ve hırsızlığın da önünde birinci tehdit olarak görülen Ğaslında hiçbir zaman görülmeyen,görüldüğü sanılan- hırsızların, arsızların, hortumcuların ve namussuzların can simidi,bu insanların çirkin yüzlerini örten maske olarak kullanılan İRTİCA, bugün gene ısrarla kullanılmaktadır.Görünen o ki,2002 yılının bu ilk günlerinde büyük hırsızlar,soygunlarına maske olarak gene İRTİCA yı seçmişler.

Hele,helef en büyük hırsızlar olan banka patronlarını kurtarma operasyonu,(Derviş maddesi) gündemdeyken İRTİC hortlamayacak ta,ne zaman hortlayacak.Olacak iş değil.

Bu ülke için canını seve,seve vermeye hazır ve de nazır olan pek sevgili milletvekilleri(!),ülke menfaatlerini her türlü reyting kaygısının üstünde tutan güzide basın kuruluşları(!),emin ulunuz ki halk,hiçbir zaman sizlere inanmadı ve inanmayacak.

Halkın gündeminde,-hiçbir zaman olmadığı ve olması da ihtimal dahilinde olmayan- sizin anladığınız manada bir İRTİCA yok.Halkın gündeminde gerçek İRTİCA ve İRTİCACI var.

Halkın gündemindeki İRTİCA,ülkeyi 80 yıl geriye götürmektir.Halkın gündemindeki İRTİCACI,ülkeyi 80 yıl geriye götüren Ğkendilerini ATATÜRK'çü ve İLERİCİ tanıtıp,milletin malını hortumlayan ve hortumlatandır.

Millet olarak MGK'dan,hırsızlardan,arsızlardan,soyguncudan ve hortumcudan hesap sorulmasını beklerdik.Ancak,dağ fare doğurdu ve gene aynı terellelli çıktı.Hırsızların, arsızların ve hortumcuların can simidi İRTİCA...

Gelin 2002 yılını da heba etmeyelim.Birilerinin oyununa ise asla gelmeyelim.Ülkenin ve halkın gerçek gündemine,açlığa,yokluğa,işsizliğe kısacası sefalete dönelim.Dönelim ve çare arayalım.Türk insanı sağduyu sahibidir asla ARJANTİN olmaz safsatasının arkasına sığınmayalım.Çünkü,Türk insanında ne sağduyu ne de maneviyat bıraktınız.Hele hele basının son bir aydır gündemde ısrarla tuttuğu krizden çıktık havasına sakın ola ki inanmayasınız. Yoksa,vay halinize.Maazallah kaçacak delik dahi bulamazsınız.

15 milyona yakın işsizin olduğu bir ülkede nasıl oluyor da işler düzeliyor? Sırf vadesi gelmiş borçları döndörmek için tekrar borç alındığı bir ülke ekonomisinde nasıl iyimser hava eser? Bu şekil borçlanma devam ederse 2020 yılında her Türk vatandaşının 86.130 Dolar borçlu olacağı bir ülkede,tv kanalları nasıl oluyor da MÜJDE şoku altında (Hangi ülke hesabına çalıştıklarını sormak lazım) millettin kandırıldığı bir ülke ekonomisi iyi yolda olabiliyor?

Soruları çoğaltmak mümkün,önemli olan cevap bulmaktır.sanırım birileri bana cevap veriri.

Sizler (Derviş maddesiyle) banka patronlarını halkın parasıyla kurtarma yolunu açacağınıza,asıl işsizliği temelinden çözecek radikal kararlar alın.

Müteaddit defalar tekrarladım.Küçük esnaf ve çiftçi,SSK primi,vergi ve Bağ-kur borçları ile çiftçinin zamanında aldığı 60.milyon lirayı bugün faiziyle birlikte 2 milyar olarak isteyen Tarım Kredi Kooperatifleri mağdurudurlar.18 aylık taksitlendirme adı altında sözde getirilen ödeme kolaylığı da işe yaramadı.Olmayan bir parayla mı taksitler ödenecek.Ve ya gücünü aşan taksitleri mi ödeyecek.Mümkün değil.

Halbu ki,10 milyara kadar (10 milyarın üstü iyi niyet dolmaz) olan borçların faizi Ğana parsı değil- % 0affedilip geriye kalan taksitlendirilirse,hem küçük esnaf yanında çalıştıracak bir işçi parası bulur,hem de ekonomiye gerçek manada canlılık gelir.Ve hem de hırsıza değil,gerçek ülke sahiplerine nefes aldırılmış ve işsizlik azaltılmış olur.

Bakınız,çok basit bir hesapla,1 milyon küçük esnaf (vergi mükellefi) yanında birer kişi çalıştırsa 1 milyon insana iş bulunmuş olur.Neden bu kimsenin aklına gelmiyor.Yoksa bir milyon insana iş bulmak o kadar önemsiz mi?

Zaman çok fala geçmeden gelin bunu yapın.Aslında haksız yere talep edilen 0lan gecikme faizlerini affedin.Bunu da yanında birer işçi çalıştırma şartına bağlayın.

İnsan,düşününce çareler bulmak zor değil.Yeter ki,Derviş'in yapmak istediği art niyetler olmasın.Saygı ve sevgilerimle...

Bayram GÖKÇEK

0532 794 14 77



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır