kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kişisel düşüncem

MENDERES YILDIRIMf

Ülkemiz şu anda yeniden ekonomik kriz altında deniyor , Sanki 20 Ğ 25 yıldır ilk defa oluyormuş gibi bir aldatmacadır gidiyor , kriz var diye çığırtkanlık yapanlar sanki krizi çıkartanlar değilmiş gibi bir de ahkam kesiyorlar .

Bu yazmaya çalıştığım metin inanın yaşamın içerisinden duyulan gerçek sözlerdir , ben çevremde iyi gözlem yapmaya çalışan biriyim , bu yazdığım sözler kendi uydurmalarım değil eğer bizi yönettiğini sananlar her hangi bir evi gizlice dinleyebilseler onlarda duyabilirler , her hangi bir kahveye Ğsokağa kılık değiştirip girerse oradaki sözlerin aynısı olduğunu görecektir .

Sizlere Dünyanınf en büyük Ekonomisti hangi ülkeden diye sorsalar Amerikalı Ğ Alman Ğ Japon - Fransız Ğ İsveçli Ğ İsviçreli Ğ İtalyan gibi devletleri sayarsınızf değilmi hayırf bilemediniz . Dünyanın en büyük Ekonomistleri Türkiye'def , evet en büyük Ekonomistler Türkiye'def yaşıyor bunların kim olduğuna gelincef sizlerin sandığı gibi Ne Zengin İş Adamları , Ne Ekonomi Prof. ları , Ne Ekonomi Bürokratları , Ne Banka Yöneticileri , Ne Banka Sahipleri , Ne Holding Sahipleri , Ne Geceleri Eğlence Dünyasında Şampanyalar Patlatıp Ceketlerini Yakarak Dolarları havaya atanlar değil .

Sırasıyla sayacak olursak Yıllardır işsiz olan İnsanlar , Asgari ücretle çalışan Emekçiler , Dul Yetimler , Emekliler , Özel sektörde çalışan işçiler , Kamuda çalışan Memurlar , Kamuda çalışan işçiler evet bencef sadece Türkiye'nin değil tüm Dünyanın en büyük Ekonomistlerinin bu insanlar olduğunu sanıyorum . Nedenine gelince önce ayda en fazlaf 100- 150-200f Milyon ile yaşamaya çalışan bu insanlar sanıyorum , bu unvanın sahipleri olmaya en büyük hak sahipleridir. Soruyorum Ekonomik konularda konuşan , yorum yapanlar bu kadar'lık ücretle 30 gün yaşama başarısını sizler ğösterebilirmisinizf , isterseniz bir deneyin , bu ücretle sadece 30 gün yaşayacaksınız hepsi o kadar bir deneyin .

Ben yaklaşık olarak 20- 25 yıldır gelen bütün Hükümetlerden ve Ekonomistlerden üç kelime duyarak yaşamaya ve yaşlanmaya çalışıyorum Sıkı Para Politikası - Kemer Sıkın ve Fedakarlıkf evet bunlardanf başka birf kelime duymadım .1975'lerden itibaren dünyaya yeni gelen bir Türk bebeğin Anne-Baba- kelimelerinden önce ilk duyduğu Sıkı Para Politikası- Kemer sık ve Fedakarlık gibi kelimeler .2000'li yıllarda bir tüp firmasının müziği (Ayğaz ) yasaklanmıştı . Sebebini hatırlarsanız Anne-Baba kelimelerinden önce Ayğaz dedikleri için yasaklanmıştı. Sanıyorum bizim idarecilerimize-Ekonomistlere ve Gazetecilere bu kelimeleri söylemeleri yasaklanmalı .

Yıllardır biz Türk Milleti olarak sihirli olarak görülen bu üç kelimenin gereğini yaptık sonuç kocaman bir SIFIR , uygulayıp başaramayan sizlersiniz , sıkıntıyı çeken yine bizleriz , bizler bu işten bir tek şey anladık oda sizlerin bu işlerden hiçbir şey anlamadığınızı anladık . Aslında sizlerde hiçbir şey anlamadığınızı biliyorsunuz ama bizler gibi sessizf kobayları bulmuşsunuz deniyorsunuz hatta alay ediyorsunuz . Türk Milletinin sabrını ölçüyorsunuz . Acaba başka bir Ülkede bu başarısızlıklarınızdan birini yapsanız o Ülkede sizlere ne ceza verilir iyi biliyorsunuz değil mi .

Benim sizlere bir önerim var bizler yaklaşık olarak 20-25 yıldır sizlerin dediklerini uyguladık sonuç kocaman bir SIFIR , gelin sadece 25 defada 1 kez benim dediğimi uygulayın ve uygulanması için çaba harcayın . Bu defada başaramazsak bir 25 yıl daha sizlerin dediğinif yapalım ( Sanki başka çaremiz varmış gibi ) .

Benim önerim bu güne kadar uygulanan Sıkı Para Politikası - Kemer Sıkmanın Ğ Fedakarlık etmeninf tersi olan Gevşek Para Politikası - Kemer Sıkmama ve Fedakarlık Etmeme politikaları izlenirse ülkemizin Ekonomisinin bugünkünden daha iyi noktalara geleceğini iddia ediyorum. Fikrimin Mantıksal nedeni ise Yanlışın karşısı Doğrudur . Öyle ise yıllarca sizlerin Ekonomik Programı uygulandı yanlış olduğu görüldü , gelin bir kez sadece bir kez yanlışın karşısı olan fikri uygulayalım belki bu defa tutar ( Sizlerin Fikirleride zaten Deneme Yanılma değil mi f) böylece Ülkemiz kazanır. Amacımız Ülkemizin kazançlı çıkması değil mi . Eğer bu fikirde başarı olmazsa en fazla zarar , başarısızlık sayısı 26 olacaktır. Şu anda sistemin uygulanmaya çalıştığı fEkonomik kararlar , zaten başarısız olacak o zaman başarısızlık sayısı otomatik olarak 26 olacaktır (Bu Ekonominin denenmeden başarısız olacağını nereden bildiğime gelince adı deneme olduğuna göre başaramayacaktır.)

Bence Yeni Ekonominin Uygulama Şekli

* Piyasaya bol para verin ( Banknot Matbaası Vardiyalı olarak çalışsın) (Sakın TL'nin değeri olmaz demeyin şu anda Dolar karşısında TL den daha kötü durumda olan para var mı,Sizlerin dediği program TL yi bu hale getirdi merak etmeyin bundan daha kötü olmaz )

* Önce Devletin iç ve dış borcunu ödeyin ( Devletimiz Rantiyecilere bir daha muhtaç olmaz < Osmanlının çöküşüde faizdendi > )

* Sonra kalan paraları herkese ama herkese (Küçük işler karşılığında (Hizmetleri) büyük miktar paralar olarak verin) hizmetleri karşılığında verin . ( Enflasyon olur demeyin 1- yıllardır zaten var 2- Enflasyon zaten dar gelirliyi eziyor onları merak etmeyin onlar alışık.)

* Devletin iç ve dış borcu kalmadığı için faizler aşağıya düşecek hatta sıfır olacak.

* Piyasada bol para olunca herkes başlangıçta halk tüm biriken ihtiyaçlarını alacak,bu nedenle üretim artacak yeni sanayii tesisleri kurulacak ülke ekonomisi büyüyecek.

* Fazla Üretim ile iç piyasadaki talep fazlalığı ihraç edilecek böylece döviz girdisi olacak döviz sıkıntısı olmayacak.

* Daha sonra gelir vergisi olarak toplanan paralardan fazla olan miktar piyasadan (Tedavülden) kaldırılarak piyasanın gerçek ihtiyacı olan rakama gelinir.

* Başlangıçta Enflasyon olur ancak ikinci yıldan sonra para arzı piyasa koşullarına göre kurularak enflasyon aşağıya çekilir çok kısa sürede sıfır olur.

* En önemlisi bu programda tutmazsa bile yıllardır sıkıntı çeken bu millet bir defa olsun bayram eder sizin programınızda başarısızlığın yanında birde acı vardı , benim önerimde başarısız olsa bile halk bir kez olsun gülecek f

* Eğer Devlet bu para basma olayını yapmazsaf Kalpazanlar her gün bu ülkede devletin yapması gereken görevi yapıyorlar.

* Bu fazla para ile Kamuda çalışan Memur Ğİşçi ücretleri eşitlenecek

* Gerek Memur , Gerekse İşçilere Toplu iş sözleşmelerinde istedikleri zam verilecek.

* Yılardır rantiyeye kaynak bulunuyor , halka gelince bitiyordu (Fedakarlık isteniyordu),Bu defa rantiyeye faiz parası olarak ödenen paralar , gerçek üretici halka verilecek .

Sizlere bazı sorularım var eğer bunlara cevap verebilirseniz sevinirim.

1- Başarıların bir ölçümü Ğ derecelendirmesi vardır. Ekonomik başarısızlıkların ölçüsü nedir.?

Bir okulda öğrenci başarısız olursa sınıfta kalır , bir takım rakibinden daha fazla gol yerse elenir gibi örnekler verebiliriz . Bizim yöneticilerin ders notları sıfır oluyor bir üst sınıfa geçiyor, en fazla gol yiyorlar fakat tur atlıyorlar buradaki yanlışlığı fanlatırmısınız.?

2- Her maçta devre (Mola) arası vardır , her ders arasında teneffüs (Mola) vardır .Bu uygulanan Ekonomide 25 yıldır hiç mola yok Sıkı Para Politikası-Kemer Sık ve Fedakarlık tan hiçbir gün mola verilmiyor soruyorum size devre arası ne zaman .?

Sizlere bir önerim var milletin artık takatı kalmadı , bu defa gerçekten takatı kalmadı ölü millet kimsenin işine yaramaz , gelin bu millete bir kez olsun nefes aldıralım (Bütün iplerf zaten sizin elinizde bir kere nefes alma ile ekonomi batmaz , bu halk bir kez nefes alma ile bir 25 yıl daha rantiyeye hizmet eder ,mola yoksa fmillet ölecek ölü millet rantiyecilere para kazandıramaz , Rantiyeciler Türk Milletinden iyi bir kaynak bulamaz- Rantiyeciler Bindikleri Millet dalını kesmezler umarım .)

3- Dünyada gelişmiş 7 sanayileşmiş ( G7 ) ülkelerinden hangisi ( IMF Ğ DÜNYA BANKASI vb. kuruluşlardan ) kredi alarak büyümüştür. Lütfen isimlerini açıklayıp bizleri aydınlatırmısınız...?

Gelişmiş ülkelerin f( G7'lerin ) almadığı krediyi bizler neden alıyoruz , eğer kredi alarak gelişilebilse bunlar krediyi kendileri alarak daha fazla büyüme yolunu izlemezlermi , yoksa bu G7 ve fkredici devletler , gelişmekte olan ve gelişmemiş ülke insanlarını acaba çok mu seviyorlar. ff

4- Bir başka açıdan bakalım fbir tarafta Dolar kuru belli diyenler , diğer tarafta bu sözlere güvenerek ona göre yatırım yapan gerek kişisel , gerekse yatırım amaçlı iş yapanlara söyleyeceğiniz bir şeyler varmı....?

Şimdi bu insanlar bir daha aynı kişilere güvenir 'lermi , bunların dolar karşısındaki kayıplarını kimler ödeyecek , bu uygulamayı bir şirket yapsa bir daha ondan alış veriş fmüşteri olur mu .

5- Bizi yönetenler Faize borç para aldıklarına gelince bonkör oluyor , sözümüzde durmalıyız diyor, peki Emekli-Memur-İşçi-Esnaf-Çiftçi' ye gelince devlet neden sözünde durmuyor...?

Soruyorum size devletten kredi alan bunlar fÖR: Devlete önce 100 birim faize borç para verip , paraları ile para kazanıyorlar , daha sonra Devlete sattıkları yüksek faizli parayı Devletten geri 10 birim faize kredi olarak geri alıyorlar , aradaki zararı Emekli-Memur-İşçi-Çiftçi ödüyor değilmi. Memura Ğ İşçiye Ğ Emekliye-Çiftçiye gelince para istenirse Devlet batar deniyor değilmi .

6- Eger bu kesim biz yatırım yapıp ülkeye hizmet ediyoruz derlerse , birazda bizler ülkemize hizmet etmek istiyoruz , kredilerin Emekli-Memur-İşçi_Çiftçi' nin almasına razı olurlarmı ...?

Zenginler bu düşüncede iseler , biz alt gelir gurup' larıda ülkemize hizmet etmek istiyoruz bir 10 yıl biz bu kredileri alalım onlar çok yoruldu ,izin verirlerse biraz bizler hizmet edelim onlar dinlensin.

Şu anda birileri gelmiş bana güvenin diyor .!

* Neden güvenelim ?

* Digerlerinden Farkın ( Özelliğin ) Nedir ?

* Daha önce uygulanan programda olan fsihirli kelimeleri söyleyecekmi ?

* Anlaşma Uygulanan (IMF ve benzeri kuruluşlar ile) diğer ülkelerden başaran varmı ?

* Bu soruları arttırabiliriz.f

Bir maç daha başlıyor ama skoru Ğ sonucu belli haydi hayırlısı !

Lütfen bu yazdıklarımı kimse üzerine alınmasın ben kimsenin üzülmesini istemiyorum !

Bende sizler gibi fikir yürütüyorum .Tek farkla , ben uygulama yaparak zarar vermiyorum. !

Benim Düşüncemde , Halk en az bir kez bile olsa Gülecek , Ağlamaya Mola verecekf !

Ben sadece Beyin Cimnastiği Yapıyorum !

Bu yazdıklarıma inanmaya bilirsiniz , ama Lütfen Gülmeyin !

NOT: Başta Emekli ve Memurlara Ücret ayarlaması yapılmasını sağlayın ,daha sonra Özel sektör ve fKamudaki İşçilerin Toplu sözleşmelerinin bitirilmesini sağlayın.

NOT: Ben ne Ekonomi tahsili yaptım , Nede Zenginim , Ben bir kuruluşta Emeğiyle çalışan biriyim. Bu düşüncelerimi fsonucu bilinen bir yarışta ben artık yokum demek için yazdım , birileri yarışta ben ve benim gibileri artık görmeyecekler.f Çünki onlara verecek hiçbir şeyim kalmadı. Bu defa gerçekten bitti , yakında sizlerde inanacaksınız. Yalnız iyi bilinmedirki bu sıkıntıda Çalışan insanın , Üreten insanın , fazla bir suçu yok , suçu sadece yönetenlere inanmak bu düşünceme yer verirseniz sevinirim. Halkımız birde bunu tartışsın.

SAYGILARIMLA
MENDERES YILDIRIM
ADRES =DSİ 6.BÖLGE MD.
SEYHAN/ADANA
@-mail = menderes.y@veezy.com.tr
TEL:0 322 4590590f İŞ
0 533 5269535f CEP
NOT= SAYIN YAVUZ DONAT VE DİĞER SABAH YETKİLİLERİ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır