kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Mutlu yıllar kriz mahkumları

TUNAKAN DURAN

KRiZ SUÇLUSU BANKACILAR !

DÜŞÜNENLERİN DÜŞÜNCESİ - TEMİZ TOPLUMA DOĞRU - SEVE SEVE TÜRKİYEM

Yurdumun içinde bulunduğu ağır ekonomik bunalımın müsebbibi olarak, yolsuzluklar ve yanlış yönetim olduğu tüm dünyaca aşikarken, ısrarla Bankacılık ve Finans Kurumları gösterilmiştir. Bankacılık ve Finans Kurumlarının krizde etken olduğu doğrudur, ancak hatalı politikalar ile temiz toplumu yaratmama ısrarının sadece bir sonucudur. Sokaktaki vatandaşımız da artık bilmektedir ki, TBMM'dekiler de dahil olmak üzere Türkiye'yi yüzmilyarlarca dolar borç batağında batıranlar (politikacı-bürokrat-sanayici-bankacı-mafya-sendika dahil -1940-2001 yılları arasında fail olan) toplamı onbin kişi yoktur, ama cefakar olan hep vatandaşın kendisidir.

TEMİZ TOPLUMA DOĞRU gidilen yolda suçlu olarak görülen bankacılara büyük işler düşmektedir. Daralan Bankacılık sektörümüzde çalışan insanlarımız, çalıştıkları birimlere göre uzman olan insanlardır. En üst yönetimden en alt kademedeki memura kadar eğitim, yabancı dil, bilgisayar ve piyasalar konusunda bilgi düzeyleri olarak toplumumuzun en üst tabakasını oluşturmaktadırlar. Suçlu olarak görülen ve gösterilen özellikle BDDK TMSF bünyesine dahil edilmiş Bankaların personeli sektörde çalışan emekçilerden başkaları değildir. Patron-işçi, politikacı-seçmen, bürokrat-memur ayrımlarını doğru olarak yapmamız gerekmektedir ki yolsuzluklar sona ersin, liyakat ve dürüstlük hakim olabilsin.

Temiz toplumun tesis edilebilmesi için denetim kurumları ile adalet mekanizmasının hızlı ve sağlıklı çalışması zaruridir. Gecikmiş adalet adalet değildir. Bankacılık sektöründe yetişmiş ve tecrübe sahibi Kurumsal Krediler, Mali Kontrol, Risk İzleme ve Teftiş Kurulu benzeri personelden gerektiği kadar; Adalet Bakanlığı'nda mali, ticari ve bankacılık ile ilgili suçların tetkik edilmesi aşamasında, savcılara yardımcı olmak üzere, Maliye Bakanlığı'nda Banka bilançolarının değerlendirilmesi ve yapılan işlemlerin hukuk ve vergi denetiminin eniyi ve enkısa sürede gerçekleştirilmesinde Maliye Bakanlığımızın Teftiş Kurulu ve Hesap Uzmanları Kuruluna yardımcı olmak üzere uzman denetci/raportör pozisyonlarında, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele kapsamında (emniyet personelinin mali suçlarda teknik bilgi yönüyle oldukça yetersiz kaldığı, personele gerekli mali mevzuat ve muhasebe eğitimlerinin sağlanamadığı görüşü hakimdir.) araştırmacı, uzman, kadrolarında tetkik ve tahkik aşamasında, Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu bünyesinde görev yapan Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu'nun (her zaman personel sayısının yetersizliğinden söz edilen) bankaların genel müdürlükleri ve şubeler nezdindeki tetkik ve tahkikatlkarına yardımcı olmak üzere (Genel Müdürlük ve Şubelerde hesaplar ve işlemler üzerinde sahip oldukları bilgi ve deneyim göz önüne alındığında) oluşturulacak bir alt kurulda, Ve benzeri ihtiyaç olabilecek Kamu ve Özel Kurum ve Kuruluşlarda istihdam fazlası Bankacıların görevlendirilmeleriyle arzulanan sosyo-ekonomik-siyasi reform hareketi ivme kazanacaktır.

Okulları ile çalıştıkları kurumlarda yıllarca eğitim almış, reel söktörün pekçok dalındaki piyasa ve firmalar hakkında engin bilgi sahibi, bilgisayara hakim, yabancı dil bilen ve hepsinden önemlisi çalışma alanlarıyla ilgili olarak hukuk, ekonomi, bankacılık ve yönetim dallarında eğitim almış uzman insanların gerektiği gibi istihdam edilmeleri halinde daha hızlı bir şekilde TEMİZ İDARE EDİLEN REFAH SEVİYESİYLE ÇAĞDAŞ BİR TÜRKİYE yaratılabilecektir.

Bir kısmı yabancı üniversite mezunu olmak üzere Türkiye'nin en gözde Üniversitelerinin İkitisadi İdari Bilimler ile Hukuk Fakülteleri mezunu bu genç ve dinamik insanlar SEVE SEVE TÜRKİYEM sloganı ve görev aşkıyla verilecek görevleri üstlenerek hakkıyla yerine getireceklerdir. İlgili Bakanlık ve ve Kurumlar da ekstra eğitim harcamalarından ve zaman kaybından tasarruf etmiş olarak vatandaşına olması gerektiği şekliyle hizmet verecekleridir. Bir savcının veya maliye müfettişinin bankacılık suçlarında bilgi ve tecrübe sahibi olması için geçen süre zaman kaybı ve bu israf olan zamanın maliyeti bizlerin cebinden çıkan ekstra vergi ve doğmamış yetimlerimizin hakkıdır.

Vatandaş ve Bankacı olarak düşünüyoruz ve DÜŞÜNELİM diyoruz...

Saygılarımla,
Tunakan DURAN
Bankacı Vatandaş
Kentbank A.Ş.
Teftiş Kurulu Başkanlığı
Süzer Plaza / Taksim / İstanbul
Saygılar, Sevgiler, Selamlar



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır