kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

3 kişi daha intihar etti
İstanbul'da dün Kadıköy, Üsküdar ve Ümraniye'de 3 kişi daha intihar etti. Kadıköy'de Anadolu Çınar Hastanesi'nde sağlık memuru olarak çalışan Şener Taşkent (24), Yoğun Bakım Servisi'nde ölü bulundu. Kolunda enjektör bulunan Taşkent'in, ne olduğu belirlenemeyen bir ilaçla yaşamına son verdiği anlaşıldı. Üsküdar'da oturan 78 yaşındaki Himmet Çolakoğlu, geçirdiği bunalım sonucu, ruhsatsız tabancasıyla başına ateş etti. Ümraniye'de ise evli ve 3 çocuk babası Saim Perişan (39), işsizlik sonucu girdiği bunalımla kendini astı.

Albayrak bu kez kazanamadı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, personel taşımacılık işini yıllardır yapan Albayrak A.Ş., bu yıl ihaleyi az farkla kaybetti. Personeli bu sene Ertaç Turizm Seyahat ve Ticaret Limited Şirketi taşıyacak.İstanbul Büyükşehir Belediyesi personelinin taşıma ihalesi yapıldı. Taşıma ihalesi, geçen yılların aksine 73, 63 ve 78 hat olmak üzere 3 parçaya ayrılarak yapıldı. Bu nedenle de katılımcı sayısı arttı ve rekabet ortamı oluştu. Bolca aldığı belediye ihaleleri nedeniyle başı ağrıyan Albayrak A.Ş. bu yılkı ihaleye müstehar isimle katıldı. Albayraklar'ın sahibi olduğu Güneş Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. her 3 ihalede de yüzde 10.1 indirim yaparken, Ertaçlar yüzde 12 indirimle ihaleleri kazandı. Ertaçlar 1 puan indirim de Encümen Başkanlığı'nı yapan Genel Sekreter Adem Baştürk için yapınca yüzde 13 indirimle imzalar atıldı.

Beşiktaş, Necati Cumalı'yı unutmadı
Türk edebiyatının ölümsüz kalemlerinden şiir, roman ve öykü yazarı Necati Cumalı'nın heykeli, ölümünün birinci yıldönümünde Beşiktaş Vişnezade Parkı'nda yer alan Şairler Sofası'nda açılacak. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, "Ölümünden birkaç hafta önce kendisini ziyaret ettiğimde Beşiktaş'a heykelini dikeceğini söyledim. O da bana heykelin nereye dikilmesini, eseri yapmasını istediği sanatçıyı söylemişti. Tüm Beşiktaşlılar adına bu vasiyeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu. Cumalı'nın heykeli, 10 Ocak 2002 tarihinde düzenlenecek törenle açılacak.

Kaçak avcılara aman yok
İstanbul'da yapılan denetim ve kontrollerde, Merkez Av Komisyonu'nun 3 Ocak'ta aldığı avlanma yasağına uymayan 23 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kaçak avlanan kişilere fırsat vermemek için denetimlerin sürdüğünü bildirdi. Orman Bakanlığı Marmara Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bölge Müdürü İsmet Sungur, ağır kış koşulları nedeniyle MerkezAv Komisyonu'nun toplanarak 3 Ocak'tan geçerli olmak üzere tüm yurtta avlanmayı ikinci bir emre kadar yasakladığını hatırlattı. İki seyyar av koruma ekibi oluşturulduğunu anlatan Sungur, İstanbul'da sadece 6 Ocak'ta yapılan denetimlerde 23 kişinini yakalandığını bildirdi. Yakalananların üstünde 26 tüfek, 450 fişek, projektörler, muhtelif avlanmış av hayvanı ve çeşitli av malzemeleri de ele geçirildi.

Harlem'le final heyecanı
Türkiye'deki basketbol sihirbazlarını İstanbul'da bir araya getiren NIKE, cumartesi günü Mydonose Showland'da final düzenliyor. "Nike Just Play Cup 2002" elemelerinde 5 yaşından 35 yaşına kadar bir çok top cambazı biraraya geldi. 800 yarışmacıdan 34 grup ve 13 kişi finale kaldı. Harlem'in dünyaca ünlü grubu Harlem Wizards'ın üç üyesi de Maydonose Showland'de yapılacak finale katılacak. Finalin ardından Athena konser verecek.

Mado'nun 3 bin keçisi mahsur!
Kar yağışı bu kez de, Maraş usulü dondurmasıyla ünlü Mado dondurmalarının keçilerini dağda mahsur bıraktı. Yaşar Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kambur, 3 bin keçinin, Ahırdağı'nda mahsur kaldığını söyledi. Kambur, "Keçilerin bulunduğu yerde kar kalınlığı 2 metreyi aştı. Keçiler açlık ve donma tehlikesiyle karşı karşıya, Valilik ve belediyeden yardım istedik" dedi.

Donan Sefa'nın kardeşine koruma
Babası tarafından evden kovulduktan sonra Vatan Caddesi'nde donmuş olarak bulunan 15 yaşındaki Sefa Göbel'in 13 yaşındaki kız kardeşi Merve, koruma altına alınacak. İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kahraman Eroğlu, Merve ile annesinin gecekonduda zor şartlar altında yaşadıklarını söyledi ve "Küçük kızla ilgileneceğiz" dedi.

Ona 'Kar Kaplanı' diyorlar
Kar yağışı şehir insanını perişan ederken, Erzurum'da, Karayolları Yol Bakım Müdür Yardımcısı olarak çalışan bir kadın, Nefise Gök, 100 işçiyle birlikte her gün kapanan yolları açıyor. Arkadaşları ona "kar kaplanı" diyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır