kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Boğaz'ı korsanlar bastı

Romanya'dan İtalya'ya giderken İstanbul Boğazı girişinde fırtınaya yakalanan kurtarma gemisi, mürettebatı tarafından terk edilince hırsızlar tarafından soyuldu.Soyulan kurtarma gemisinin kaptanı, "En az 10 milyon dolarlık alet ve cihaz çalınmış" diyerek savcılığa şikayet başvurusu yaptı
Romanya'dan İtalya'ya giderken yakalandığı fırtınada pervanelerine dolaşan balıkçı ağı nedeniyle boşaltılan Nestorn kurtarma gemisi, korsanların hedefi oldu. Fırtınadan yararlanan korsanlar, gemideki değerli malzemeleri ve eşyaları çaldı. Gemi mürettebatı, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunarak şikayetçi oldu.

Romanya'nın Köstence Limanı'ndan İtalya'ya gitmek için hareket eden Nestorn kurtarma gemisi, geçen Perşembe gecesi İstanbul Boğazı'na ulaştı. Boğaz'dan geçiş için bekleyen Karadeniz girişindeki Türkeli açıklarında bekleyen gemi, fırtınaya yakalandı. Kaptan Michael Caldwell ve altı kişilik mürettebatın bulunduğu gemi, bu sırada bir balıkçı ağı takıldı. Kontrolün kaybedildiği gemi, can güvenliği olmadığı gerçekçesiyle boşaltıldı. Kıyı kurtarma ekiplerince bir gün sonra ulaşılan geminin tamamen soyulduğunu gören mürettebat şok oldu. "Toplam 10 milyon dolar değerindeki cihazlar çalınmış" diyen Kaptan Caldwell, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.

Kıyı Kurtarma Ekipleri ise gemide tek bir kişi bile bırakılmaması durumunda olayın ganimet kapsamına gireceğine dikkat çekti. Hücum Tulgar, "Can pahasına dahi giderek kurtarmayı yaptık ve sahiplerine teslim ettik. Gemide birkaç kişiyi bırakmaları gerekirdi. Ama kimse kalmamış. Bu durumda ganimet sayılır. Acaba böyle bir suçlama ile kurtarma ücretinden kurtulmaya mı çalışıyorlar?" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır