kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Karla gelen hayat

Sokaklarda yaşayan evsizler 4 gündür barındıkları spor salonundan Darülaceze ve AMATEM'e yerleştirildi
Onlar çoğu kış gecelerinde soğuktan donarak can veren evsizler. Bu kez İstanbul'u felç eden şiddetli kar yağışıyla hatırlandılar. Sayıları 150'yi aşan evsizler 4 gündür Büyükşehir Belediyesi tarafından Alibeyköy Tevhik Aydemir Spor Salonu'nda misafir ediliyordu. Çoğu sokaklarda donmak üzereyken bulunan evsizlerin barındığı geçici sığınma merkezi dün dağıtıldı. Buradakilerin bir bölümü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi veya AMATEM'e, bazıları Darülaceze'ye, ailesi olanlar ise onların yanına gönderildi.

HASTANEDE TEDAVİ EDİLDİLER
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin dört bir yanında soğuktan donmak üzereyken bulunup Alibeyköy Tevfik Aydemir Spor Salonu'nda barındırılan genç, yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce insan, temizlenip sağlık kontrolünden geçirildi. Herhangi bir rahatsızlığı bulunanlar hastaneler gönderilirken; tiner veya uyuşturucu bağımlısı olanlar ise Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesindeki AMATEM'e sevk edildi. Durumu uygun olanlar ise 4 gün boyunca misafir edildi.

SOKAKTA KİMSE KALMAYACAK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa Sorumlusu Cevdet Tellioğlu, sokaklarda yaşayan vatandaşların büyük ölçüde toplandığını kaydetti. Tellioğlu, toplanacak diğer evsizlerin de Kayışdağı'ndaki Darülaceze tesislerinde barındırılacağını kaydetti.

BİR ZAMANLAR İKTİSATÇIYDI
Belediyenin spor salonuna sığınan 40 yaşındaki Ayhan Başar ise sokakta kalan diğer evsizlerden biraz farklı. Birkaç yıl öncesine kadar bir çok kişinin mükemmel bir hayat diyebileceği her şeye sahipmiş Ayhan Başar. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirmiş. Sonra askerliğini yaparak evlenmiş ve bir oğlu olmuş. Bir çok iş yerinde çalışmış hem de iyi pozisyonlanrda ama "alkol" onu yaşamından almış bugüne kadar getirmiş. 7 yıl önce eşini yitirmiş. Ayhan Başar da kardan donmak üzereyken kurtuluşunun öyküsünü şöyle anlatıyor:

"Cuma günü getirilmeseydim belki de donmuş olacaktım. Buraya getirildiğimi hatırlamıyorum. Düşmüşüm, omuz kemiğim kırılmış. Kar bazıların ölüm, kaza, felaket, açlık getirdi ama ne gariptir ki bizim kurtuluşumuz oldu. Çünkü biz karla birlikte hatırlanarak hayat bulduk."

Salim YAVAŞOĞLU - Yusuf DEMİR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır