kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Bir sonraki hedef Irak olmayacak!
Bush yönetimi içinde Irak'a karşı bir operasyon düzenlenmesini en çok isteyenlerin başında gelen Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz, Afganistan'dan sonraki hedefin Irak değil, Somali, Yemen, Endonezya ve Filipinler olacağını açıkladı. Somali'de keşif uçakları El Kaide üslerinin fotoğraflarını çekerken, ABD'li komandolar Endonezyalı komutanları eğitmeye başladı. Filipinler'e de bir miktar silah gönderildi. Wolfowitz'in bu açıklamaları yaptığı Kongre'nin Roll Call adlı dergisi de "Bush, Saddam'ı devirmek istemiyor olabilir. Ancak operasyon için hemen planları hazırlamalı" yorumunu yaptı.

Nazi lideri Hitler'in babası bir sadistti
Alman Bild gazetesi, CIA'nın 68 sayfadan oluşan Adolf Hitler dosyasını ele geçirdi. Dosyayı yazı dizisi olarak yayınlamaya başlayan gazetenin ilk günkü haberinde Hitler'in annesi Ktlara Pölz ile babası Alois'in ikinci derece akraba olduğu açıklandı. Çek kanı taşıyan Alois Hitler'in Klara'dan 23 yaş büyük olduğunun belirtildiği haberde, "Hitler ailesinin evliliği çok kötüydü. Çünkü Hitler'in babası tam bir sadistti. Köpeğini, halı üzerinde işeyene kadar döverdi. Canı sıkıldığı zaman oğlu ve eşini döverdi. Hitler bu yüzden babasından nefret etti. Annesine kendisini daha yakın gördü" diye yazdı.

Bush'un son gafı Pakistan'ı kızdırdı
Yapdığı gaflarla sık sık gündeme gelen ABD Başkanı George W. Bush, 2 gün önce Pakistanlılar'ı "Pakiler" diye adlandırarak yeni bir gafa daha imza attı. İngiltere ve ABD'de "Pakiler" hakaret anlamına gelirken, Bush'un Pakiler kelimesini Pakistanlılar derken kısaltma olarak kullandığı açıklandı. Beyaz Saray ise dün "Başkan, Pakistanlılar'a saygı duyar" diye bir özür yayınladı. Bush Pazartesi günü gazetecilere "Hem Hintliler'i hem de Pakiler'i savaşmadan sorunlarını çözebileceklerini ikna etmeye çalışıyoruz" demişti.

Wendy's'in kurucusu öldü
Amerikalı restoran zinciri Wendy's'in kurucusu Dave Thomas, 69 yaşında karaciğer kanserinden hayata gözlerini yumdu. Thomas'ın, Florida'nın Fort Lauderdale kentindeki evinde dün sabah yaşamını yitirdiği belirtildi. Thomas, ilk Wendy's restoranını 1969 yılının Kasım ayında Ohio eyaletinde açmıştı. Dünyada halen 6 bin civarında Wendy's restoranı bulunuyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır