kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ucuz atlattık!

Geçen pazartesi günü dev bir asteroid dünyanın oldukça yakınından geçti. Eğer teğet geçmeyip çarpsaydı bir ülke haritadan tamamen silinecekti
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) uzmanları, geçtiğimiz Pazartesi günü dünyanın büyük bir tehlike atlattığını açıkladı. 400 metre çapındaki orta büyüklükteki bir asteroid dünyanın çok yakından teğet geçti. Bilimadamlarının tespitlerine göre bu mesafe Ay'ın uzaklığının iki katı, yani yaklaşık 600 bin kilometreydi. Kulağa çok büyümüş gibi gelen bu rakamın aslında bir asteroidin geçişi için oldukça tehlikeli olabileceğini belirten bilimadamları, "Eğer dünyaya çarpsaydı nükleer bir bomba ile aynı etkiyi yaratırdı. Orta büyüklükteki bir ülke de tamamen yok olurdu" diye konuştu.

2001 YB5 adı verilen asteroid geçtiğimiz Aralık ayında tespit edildi. Böylesi büyüklükteki asteroidlerin dünyaya çarpma riskinin 5 bin yılda bir olduğunu söyleyen NASA uzmanları, "Ancak 2027 yılında da 1 kilometre çapında bir asteroidin dünyaya bu seferkinden daha yakın geçeceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu. İngiltere Kraliyet Astronomi Derneği başkanı Benny Peiser, "YB5'in dünyaya çarpmasıyla bir ülkede haritadan silinebilirdi. Çevreye vereceği zarar belki bölgesel olurdu ancak ekonomiye vereceği hasar bütün piyasaları sarardı ve korkunç etkileri olurdu" diye konuştu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır