kapat
09.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Uçaklar bu mezarlıkta çürüyor

11 Eylül'den sonra başlayan uçak fobisi yüzünden havayolu şirketleri uçak sayılarını azalttı. California'daki Mojave Çölü uçakların bekleme yeri
11 Eylül saldırılarının dünya ekonomisi üzerindeki en olumsuz etkisini havayolu şirketleri yaşadı. Uçağa binme korkusu, yolcu sayısını hiç de azımsanmayacak ölçüde azaltınca havayolu şirketleri sefer sayılarını, personel sayılarını ve dolayısıyla da uçak sayılarını azaltmak zorunda kaldı.

Amerikan havayolu şirketleri de, 11 Eylül sonrası yeni uçak alımlarını durdururken kullanımda olanların sayılarını da büyük oranda azalttı. Bu durum karşısında California'daki Mojave Çölü bir 'uçak mezarlığına' döndü. Geçici olarak emekliye ayrılan Boeing 747'ler, 727'ler birer birer 'Mojave Çölü'nün yolunu tutuyor. Sadece yıl başından bu yana, 60 yolcu uçağı çöldeki mezarlıkta yerini aldı.

PARK KİRASI: AYLIK 500 $
Los Angeles'ın 150 kilometre dışında bulunan havalimanı, 1935 yılında küçük havayolu şirketlerinin gelişimlerini desteklemek amacıyla inşa edildi. İkinci Dünya Savaşı sırasında askeri bir üsse dönüştürüldü. 1972'de ise yeni geliştirilen uçak modellerinin deneme bölgesi oldu. 11 Eylül saldırıları ise havalimanını bir mezarlığa çevirdi...

198 dönümlük arazide bekleyen onlarca yolcu uçağı şimdi yeniden göklerde olacağı günü bekliyor. Saldırılarda kaçırılan uçaklardan ikisinin ait olduğu United Airlines şirketi yaklaşık 20 uçağını yere indirdi. Şirketler, Boeing 747 ve onun gibi büyük uçaklar için aylık 500 dolar park kirası ödüyor. California Logistics Airport'ta ise 180 yolcu uçağı apronlarda tutuluyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır