kapat
26.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yasaları öğrenmeden asla seks yapmayın!

Cinsel yaşam, çok eski çağlardan beri insanlık için "yasak elma" olmuştur. Gerek eski çağlarda, gerekse günümüzün 'modern' toplumunda bile, daha çok geleneksel sebeplerle eli kolu bağlanan cinsel yaşam, tarih boyunca hukuk yasalarında da katı sınırlarla çevrelenmiş.
İşte Amerikalı hukukçu Robert Wayne'in, dünyadaki garip yasaları araştırarak, kitaplaştırdığı ilginç seks yasalarından bazıları:

* ABD'deki New Jersey Margate City yasaları, bir erkek sörfçünün çıplak sörf yapmasını veya mayosunun içine çorap sokuşturmasını yasaklar.

* Virginia Nolfork'ta hareket halindeki sepetli motosikletlerin sepetinin içinde seks yapmak yasaklanmıştır!

* Utah Trementon'da hiçbir kadın, seyir halinde olan bir ambulansın içinde bir erkekle sevişemez. Sevişirken yakalanırsa yaptığı hareket 'cinsel suç'a girer ve adı yerel gazetede yayınlanır. Ancak erkek hiçbir şekilde suçlanmaz ve davada erkeğin adı bile geçmez.

* İngiltere Liverpool'da hiç kimse, çocuklar vitrini seyrederken 'kadın vitrin mankeni'ni soyamaz ya da giydiremez. Bunlar olursa çocuğun ailesi sorumlu tutulur ve göz altına alınabilir.

* Norveç'te plaj görevlileri başlarında veya koltukaltlarında siyah plastik torbalarla dolaşırlar. Çıplak ya da üstsüz güneşlenen kadınlar bu torbalarla poşetlenerek gözaltına alınır ve plajdan çıkartılır.

* Lübnan'da hayvanlarla seks yapmak erkekler için yasal bir davranıştır. Ancak sadece dişi hayvanla bu arzu yerine getirilebilir. Erkek hayvanla seks yapan Lübnanlı bir erkek, ölümle cezalandırılır!

* Tazmanya'da ilginç bir yas kanunu var: Kocası ölen Tazmanyalı kadından, ölen adamın cinsel organını boynuna asması istenir. Aynı kanun Avustralya'nın Gippsland bölgesinde de vardır.

* Bahreyn yasalarına göre bir erkek jinekolog kadını muayene edebilir, ancak bir şartla: Doktor, tıbbi sebeplerden dolayı kadının cinsel organına dokunmak zorundaysa, kadına doğrudan bakması yasak. Jinekolog tıbbi işlemi, sadece hastasının aynadaki yansımasına bakarak gerçekleştirebilir!

Özlem YURTÇU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır