kapat
26.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yemekte zina fotoğrafları

Hamira Baran ile Aktuna'nın yemekte çekilmiş fotoğrafının boşanma davasında delil gösterilip gösterilmeyeceği tartışılıyor
Tüm Türkiye onu İranlı gelin olarak tanıdı. İşadamı olan eşi Sinan Baran'a, boşanma davası açan ve 6 trilyonluk rekor tazminat talep eden Hamira Baran'ın katıldığı duruşmalar gündemin tepesine oturdu. Adliye koridorlarında zarif kıyafet seçimiyle dikkat çeken Baran, önce eski bakan Yıldırım Aktuna'nın Zekeriyaköy'deki evinden çıkarken, ardından bir restoranda Aktuna'yla yemek yerken görüntülendi.

Sinan Baran'ın avukatı Hasan Ölçer, fotoğrafı mahkemeye "yasak ilişkinin" kanıtı olarak sunacağını ve çocukların velayetini talep edeceklerini söyledi. Hamira Baran'ın, kızkardeşine tecavüze kalkışmak ve porno seyretmeye zorlamakla suçladığı eşi, şimdi iki çocuğunun velayetini almak istiyordu. "Yemekte çekilen fotoğraf zina delili mi?" sorusuna hukuk adamlarının yanıtı netti: "Hakimin takdiridir."

Çocuklarım yanımdaydı
İranlı gelin Hamira Baran, hakkında çıkarılan eski Bakan Yıldırım Aktuna ile aşk yaşadığı iddiasına tepki gösterdi. Gazetelerde 'aşkın kanıtı' olarak çıkan fotoğrafı Ağaoğlu Mycity'deki bir davette çektirdiğini söyleyen Hamira Baran, "Resim çekilirken iki çocuğum ve kızkardeşim Fatema da yanımdaydı. Ailece gittiğim bir yerde nasıl kaçamak yapmış olabilirim" diye konuştu.

İŞ GÖRÜŞMESİ
Çocuklarının eğitim gördüğü Bilfen Koleji'nde Aile Birliği üyesi olduğunu anlatan Hamira Baran, kolej yönetimindeki Yıldırım Aktuna ile burada tanıştığını belirterek "Sayın Aktuna ile sadece dostluğumuz var. Zekeriyaköy'deki villada bulunma nedenim ise bir iş görüşmesiydi. Çıkışta gazetecileri görünce çok şaşırdım. Ama daha sonra olanları görünce bunun bir komplo olduğunu anladım" dedi.

DELİLLER HAKİMİN TAKDİRİNDEDİR

Her türlü delil sunulur

* Avukat Cengiz Hortoğlu
Mahkemeye her türlü kanıtın sunulması özellikle hukuk mahkemelerinde normaldir. Ancak bu delillerle ilgili son kararı verecek olan mahkemedir. 21. yüzyılda iki kişinin yemek yemesi çok doğal. Delil olarak sunulan yemek fotoğrafında, masada ikiden fazla kişinin olup olmadığı gibi detaylar da önemli rol oynayacak.

Yasak ilişkinin kanıtı olamaz

* Uluslararası Hukukçu Kadınlar Fed. Bşk. Yrd. Ayşen Önen
Bu tür deliller hakimin takdirine kalmış bir şeydir. Birçok yerde de böyle bir resmin yüzde 100 kanıt olarak sunulamayacağı görülür. Boşanma aşamasındaki çiftler, bir yemekte başkalarıyla tesadüfen yanyana gelebilirler. Ama böyle bir fotoğrafı yasak bir ilişkinin kanıtı olarak sunmak da, günümüz dünyasında oldukça yanlış.

Kusursuz olması gerekir

* Avukat Burhan Apaydın
Boşanma davalarında taraflar mahkemeye vermiş oldukları delil listesindeki delillere bağlıdırlar. Ortaya çıkabilecek yeni deliller de her zaman mahkemeye sunulabilir. Yeni delillerin kapsamına, fotoğraf veya TV görüntülerinin girmesine yasal bir engel yoktur. Manevi tazminat talep edenin ise tümden kusursuz olması gerekir.

Tek başına delil değildir

* İstanbul Barosu Kadın Hakları Uyg. Mrk. Avukatı Nurdan Düven
Tek başına fotoğraf delil olur ya da olmaz; bunlar hakimin takdirindedir. Başka tamamlayıcı delillerle bu sunulabilir. Özellikle kadınların aleyhine bu durum daha sık kullanılıyor. Kadının eve geç gitmesi, arkadaşlarıyla eğlencede görüntülenmesi gibi durumlar hep aleyhte kullanılıyor. Bence bunlar tek başına delil değildir.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır