kapat
26.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ladin'i gözümün önünde gömdüler

Bir Taliban lideri, Pakistan Observer gazetesine, Ladin'in öldüğünü ve 30 kişinin katıldığı bir törenle Tora Bora'ya gömüldüğünü açıkladı
Pakistan Observer gazetesine konuşan ismi gizli bir Taliban lideri, Suudi terörist Usame bin Ladin'in Aralık ayı ortasında "doğal nedenler"den dolayı öldüğünü öne sürdü. Yalnızca 30 kişinin katıldığı cenaze töreninde Ladin'in yüzünü gördüğünü belirten bu kişi, "Amerikan birlikleri ne kadar arasalar da Ladin'i bulamayacaklar. Mezarı da Amerikan bombardımanı nedeniyle ortadan kayboldu" dedi. Taliban lideri, böbrek hastası olan Ladin'in uzun süredir akciğerlerinden sorunu yaşadığını açıkladı. Ladin, 7 Ekim'de başlayan bombardıman öncesinde doktor kontrolünde hayatını sürdürebiliyordu. Ancak Tora Bora dağlarındaki mağaralara saklandıktan sonra gerekli tedaviyi göremedi. Durumu giderek kötüleşen Ladin iddialara göre bu ayın ortalarında hayatını kaybetti. Ölmeden önce onu son kez görenler Ladin'in yüzünün solgun ancak kendine güvenli göründüğünü söyledi.

MEZAR YOK OLDU
Ladin'in cenaze törenine yalnızca Suudi teröristi yakından tanıyan 30 kişi katıldı. Bunlar, aile üyeleri, El Kaide terör örgütü ve Taliban'ın üst düzey yöneticileri ile yakın korumalarıydı. Törenin sonunda Ladin için havaya saygı atışı yapıldı. İddiaya göre, Ladin'in mezarı da bombardımanda yok oldu. Pakistan Observer gazetesi, Amerika'nın da Ladin'in ölmüş olabileceğine artık inandığını ve bu nedenle her girdiği mağarada buldukları ceset parçalarına DNA testi uygulamaya başladıklarını açıkladı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır