kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Artık güzel olmak zorunda değilim!

Oyunculuğunun zirvesindeki Sultan, hayatla da kilolarla da barışık: Eskiden olsa ölüm orucu yapardım. Şimdi endişe etmiyorum. Böyle de seviliyorum
Türk sinemasının biricik Sultan'ı, İkinci Bahar'dan sonra Tatlı Hayat ile bir kez daha TV izleyicisini büyülüyor. Her zamanki gibi etkileyici, naif ve benzersiz. Sinema onu bırakmaz şüphesiz ama bir iki büyük projeye imza atıp elini eteğini çekmeyi düşünüyor. Sonra yıllardır planladığı gibi kamera arkasına geçecek.

* "Tatlı Hayat" dizisinde bir eş, oğul, kayınvalide, komşular arasında bir Sevinç Hanım'sınız. Ya Türkan Şoray'ın özel hayatında kimler var?

Kızım Yağmur ve iki kız kardeşim Nazan ve Figen. Onlar benim bütün dünyam. Bebeklerim...

* Kol kanat geren bir anne ve abla. Bazen biraz şımartılsam dediğiniz oluyor mu?

Yok, hayır. Ben verici olmaktan mutluyum. Özel hayatımda biraz fazla yumuşağım galiba.

* "Hayır" demekte zorlanıyor musunuz?

Maalesef, en sevmediğim tarafım bu. Yaşadıkça anlıyorsunuz yumuşak başlılığınız, uysal haliniz istismar edilebiliyor. Sonunda iç yıkıntısı yaşıyorsunuz. Kararlar alıyorsunuz, değişeceğim diye. Ama yapı meselesi, yine tekrarlıyorsunuz. Hayat felsefem mi, yaratılışım mı bilmiyorum, hep karşımdaki çok mutlu olsun isterim. Kendi mutsuzluğum pahasına... Kendimi bırakıp onu mutlu edecek şekilde davranıyorum. Ama gerektiğinde 'hayır' demeyi bilmek lazım.

* Ya meşhur Türkan Şoray Kanunları...

Mesleğim başka... Orada farklı bir insan olurum. Bir şey benim prensiplerime uymuyorsa, hiç kimse 'evet' dedirtemez. Taviz vermem...

* "Sultan" olmanın sırrı burada mı?

Toplumdaki sevginin karşılığı bir laf Sultan... Teşekkür ederim. Çok şükür ki, yıllardır sinemadan kopmadım. Birkaç ay içinde önemli bir iki filme başlayacağım. Sonra elimi eteğimi çekeceğim.. Çok güzel filmler yapıp, artık ayrılayım diye düşünüyorum.

* Ne siz sinemadan ne sinema sizden kopabilir gibi geliyor bana....

Ah, ne güzel... Allah ömür verir, yaşarsam sinemada uzun yıllar yönetmenlik yapabilirim. Yönetmenlik benim için büyük bir tutku. İçimdeki isyanı, değiştirme arzusunu anlatmak istiyorum..

* Her dem "Sultan" kalmak zor olmalı. Bir gün siz de estetik ameliyat olmayı düşünür müsünüz?

Bir hayat gerçeği var. Kimse 18 yaşında kalmıyor. Önemli olan bunu kabullenmek ve hayata küsmemek. Bu korkuyu duyup panikleyenler var. Ben Allah'a çok şükür böyle bir panik içinde değilim. İki nedeni var. Biri, seyircimin kafasında hep güzel kadın olarak kalmam. Bu üzerinize yapışıyor. Fakat aynı zamanda rahatsızlık da veriyor. İnsanların gözünde başka değerleri öne geçirmeyi başarırsanız, işte o zaman güzellik ikinci planda kalıyor. Ben çok şükür ki, o durumdayım. Biliyorum ki, seyircim en kötü halimle bile beni beğeniyor, seviyor. Bunu çok yürekten hissettim. Ve bu bana büyük bir rahatlık verdi. Mesela kilo aldım, eskiden olsaydı ölüm oruçlarına girerdim. Şimdi öyle endişelerim yok. Kadınca bir duygu da var tabi.. Gerekirse düşünürüm estetiği... Ama bunu rolüm için yaparım. O zaman gözüm kararır çünkü.

Gizli gizli şarkıcılığa hazırlanıyor
* Somut projeleriniz var mı?

Var. Bir tanesi gerçekleşme aşamasında. Guy de Maupassant'nın bir hikayesinden sinemaya uyarlanacak. Kış bitmeden çekmemiz gerekiyor. Aşk hikayesi ama mizah da var. İkiyüzlülük üzerine...İnsanlar sinemadan çıktıktan sonra kendileriyle hesaplaşacaklar. Dünya'da da ilgi çekeceğine inanıyorum.

* Yurtdışına da açılacak mı?

Evet, büyük bir prodüksiyonla bu işe girilecek. Yönetmen önümüzdeki günlerde belli olacak.

* Yıllardır sözü edilen bir albüm çalışması var. Bu gerçekleşecek mi? Hazırlıklar ne aşamada?

Güya biz sır olarak götürecektik ama evet beni şarkıcılığa hazırlıyor Atilla Bey. (Atilla Özdemiroğlu) Nihayet dedi ki, "senden çok iyi bir şarkıcı olur" Bu benim için çok önemliydi. Şimdi gizli gizli çok iyi şarkı söylemeye hazırlanıyorum. Şarkı söylemek benim içimden gelen bir duygu. Müziği çok seviyorum. İnanılmaz yoğun duygular yaşatabiliyor bana. İnanılmaz karamsar, inanılmaz mutlu olabiliyorum. Hayatımda bir renk olarak bunu yapmayı istiyorum. Yeni şarkılar, özgün müzikler olacak. Seyircime "Benden size, bu kez de sesimle..." demek istiyorum. Böyle bir anı bırakmak istiyorum...

Vildan YAMANOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır