kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Bulaşıcı fobi

Galatasaray 1998-99 sezonunda 17 deplasmanının 11'ini kazanmış, hiç yenilmemişti. Ertesi sezon galibiyet sayısı yine 11, geçen sezon da 12 idi. Oysa bu sezon 7 dış saha maçından sadece 3 galibiyet çıktı. 30 Eylül'deki G.Birliği (3-1) maçından bu yana kupa dahil 4 deplasmandan üçünü kaybetti; sadece Beşiktaş ile berabere kaldı.

Birçok oyuncusunu değiştiren, adeta yenibaştan kurulan bir takımın dış saha maçlarında zorlanması normal karşılanabilir. Geçen sezon F.Bahçe'nin yaşadığı bu fobi, şimdi G.Saray'a bulaşmış gibi... Burada önemli olan, bu deplasman fakirliğinin sebeplerini doğru teşhis etmek. Ankaragücü karşısında Sergen, Perez, Hasan ve hatta Ayhan'ın (sakat sakat oyuna alınsa da) yokluklarının skora etki ettiği bir gerçek. Zaten asıl sorun da bu: Eksikler, G.Saray'ı artık çok etkiliyor.

Peki; Arif'e Sergen'in görevini verip, Türkiye'nin en iyi kanat adamlarından birini oyun kurucu olarak denemek doğru muydu? Defansta sakatlar varken 4'lü blokla çıkan Lucescu, göbekte yer verdiği oyuncular iyileştikten sonra Capone-Emre-Bülent üçlüsünü ille birlikte oynatarak takımı 3-5-2'ye, bazen de 5-3-2'ye zorlamıyor mu? Bu üçlüden birinin kesilmesi için sakat veya cezalı olmaları şart mı?

Kimler art niyetli?
Lucescu'nun hakem suçlamadan önce bu sorulara yanıt vermesi lazım. Tabii bir de İstanbulspor maçında 3-0 galipken, 9 kişiye karşı Sergen'i sahaya sürüp bir sakat daha vermesine güzel bir açıklama bulmalı. Yoksa, bu sezon önce averaja değil, takımların arasındaki maçlara bakıldığını bilmeden averaj peşinde mi koşuyordu?

Ankara'daki yenilgi için suçlanan Ali Aydın, Mondragon'u atıp penaltı çalacak fırsat da yakalamıştı. Art niyetli olsa bunu yapardı. Bir hafta önce art niyetli olmakla suçlanan Zafer Önder İpek de, 20. dakikada İstanbulspor hâlâ 11 kişiyken Hakan'ın ortasının ceza alanında elle kesilmesini değerlendirip ipi çekebilirdi.

Benzer pozisyonlar için bir hafta başka, ertesi hafta başka konuşanlar, asıl art niyetlilerdir. Lucescu'nun bu insanlardan farkı, yenen goldeki hakem hatasını aramak değil, maçın başında gelen bu gole neden yanıt verilemediğini bulmak olmalıdır.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır