kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yine Kemal Alemdaroğlu

Rektör Alemdaroğlu en yakın rakibi Mesut Parlak'a 382 oy fark attı. Yeni rektörü YÖK'ün sunduğu 3 aday arasından Cumhurbaşkanı Sezer atayacak
İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) yapılan rektörlük seçiminde Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu birinci oldu. Halen rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Alemdaroğlu 1268 oy alırken, en yakın rakibi Prof. Mesut Parlak ise 886 oyda kaldı.

Türkiye'nin köklü üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi'nde dün seçim heyacanı yaşandı. Üniversitenin şimdiki rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, İstanbul Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mesut Parlak ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Dinçer Uçak'ın aday olduğu seçimler, Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Öğretim üyelerinin büyük ilgi gösterdiği seçim sonuçlarının alınması akşam saatlerine kadar sürdü.

ANTİDEMOKRAT DİYENLERE CEVAP
2350 öğretim üyesinden 2261'inin oy kullandığı seçimde geçerli oyların 1268'ini alan Alemdaroğlu seçimi önde bitirdi. Oyların 886'sını Prof. Dr. Mesut Parlak, 13'ünü de Prof. Dr. Dinçer Uçak aldı. Seçime geçildiği sırada aday olan Prof. Dr. Türkan Saylan'a 2, Prof. Dr. Aydın Barlas ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Emin Darendeliler'e birer oy çıktı. Prof. Dr. Alemdaroğlu, seçimlerden sonra yaptığı teşekkür konuşmasında "Bu sonuç demokrasinin sonucudur. 'Antidemokratik' diye itham eden kişilere karşı üniversitemizin verdiği demokratik bir cevaptır" dedi.

İstanbul Üniversitesi'ndeki seçim sonuçlarında belirlenen 6 rektör adayı YÖK'ün 13 Aralık'ta yapacağı toplantıda değerlendirilecek. Rektör ise YÖK'ün sunacağı 3 aday arasından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atanacak.

Bülent ERGÜN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır