kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Liseli gençler cinsellik cahili çıktı

Cinsel Sağlık Eğitim Danışma Merkezi'nin Ankara'daki liselerde yaptığı çalışma, gençliğin cinsellik konusundaki cahilliğini de ortaya çıkardı.
Türk Eczacılar Birliği, Hacettepe AIDS Tedavi ve Araştırma Merkezi ve Çankaya Belediyesi işbirliği ile bir yıl önce açılan Cinsel Sağlık Eğitim Danışma Merkezi'nin Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yaptığı çalışma ile liselerde 'Cinsellik ve AIDS' konularında dersler veriliyor. Çalışmada gençler uzmanlara en merak ettiklere soruları yönelttiler. Liselerde uzmanlarca verilen 'Cinsellik' derslerinde öğrencilerin en çok sorduğu 11 soru şöyle: 1. Porno zararlı mı? 2. Mastürbasyonun faydaları ve zararları neler? 4. Penis boyu nomal olarak ne kadar? 5. Erkekler kızlardan daha mı isteklidir? 6. Seks yapmak için en uygun yaş kaçtır? 7. Çocuk nasıl meydana gelir? 8. Kadınlar neden her ay adet görür? 9. Adet ağrılarının sebepleri nelerdir?

UZMANLARIN CEVAPLARI
Uzmanların gençlerin kendilerine yönelttiği sorulardan bazılarına verdikleri cevaplar ise şöyle:

* Mastürbasyonun faydaları ve zararları nelerdir?

Mastürbasyonun fiziksel bir zararı olmadığı gibi, ruhsal açıdan zararlı hiçbir etkisi de yoktur. Ancak çok sık yapılıyorsa yalnızlığın veya sosyal beceri eksikliğinin bir belirtisi olabilir.

* Penis boyunun büyük ya da küçük olması önemli midir? Normal boyu ne olmalıdır?

Erkeklik organı 11-12 yaşlarında başlayıp 18-19 yaşına kadar büyür. Erişkin bir erkekte normal penis boyu 10-16 cm arasındadır. Penisin boyu ile erkeklik gücü arasında bir ilişki yoktur. Önemli olan işlevini yeterince yerine getirip getirmediğidir. Boyu küçük olanlara ameliyat yapılabilir. Ancak penis boyu normal olanlara ameliyat önerilmemektedir.

Sekse başlama yaşı kaç olmalı hocam?
Uzman cevabI: Kesin bir yaş yoktur. Ancak ergenlik döneminde, beden hakkında bilgi sahibi olmadan yaşanan cinsellik; gebeliğe, kürtaja ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara uzanan bir sonuç tablosunu gencin karşısına çıkarabilir. Cinselliğin sağlıklı olabilmesi için temel koşul genç kızların üreme organlarının gelişimini tamamlamış olmasıdır. Ancak bunun sorumluluğunu alacak ruhsal yapı da gereklidir.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır