kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Alkol ve sigaradan Ramazan'da kurtulun

Yeşilay Başkanı Selahattin Kaptanağası Ramazan'ın kötü alışkanlıklardan kurtulmak için fırsat olduğunu belirtirken AMATEM şefi Duran Çakmak bu ayda içkiyi bırakanların tedaviyle desteklenip bu alışkanlıktan kurtulabileceğini açıkladı
Yeşilay Derneği Başkanı Selahattin Kaptanağası, Ramazan ayının, içki ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmak için önemli bir fırsat olarak değerlendirilebileceğini açıkladı. Selahattin Kaptanağası kişilerin, tedaviyle vazgeçmeye çalıştıkları alkol ve sigaradan, Ramazan ayında bir süre için de olsa uzaklaştıklarını ifade ederek, ''Ramazan'da, bir ay süreyle alkol almayan kişi, sigarayı da azaltırsa, bu tür kötü alışkanlıklarından kurtulabilir'' diye konuştu. İçki tüketiminin azaldığı Ramazan ayında, alkolden uzak durmanın çok daha kolay olduğunu vurgulayan Kaptanağası, ''Ramazan'da, iradelerini sınayan kişiler, buna yeni bir irade daha katarak, alkol ve sigaradan da uzak durabilirler. Kişi Ramazan'dan sonra da kendisini kontrol ederek içkili yerlerden uzak durup, bu tür kötü alışkanlıklarından vazgeçebilir'' diye konuştu.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlıları Araştırma ve Tedavi Merkezi (AMATEM) Klinik Şefi Doç. Dr. Duran Çakmak da, Ramazan ayında her yönüyle vücudunu dinlendiren kişinin, alkol ve sigaradan kurtulmak için bunu fırsat olarak kullanabileceğine dikkati çekti. Bu dönemde alkol almayan kişilerin, alkolü bırakmayıp sadece ara verdiklerini, sigarayı da akşamları içtiklerini belirten Dr. Çakmak, bağımlıların alkolü ve sigarayı bırakabilmesi için bir uzman hekime başvurmaları gerektiğini kaydetti. Dr. Çakmak, ''Ramazan'ı bahane edip, 'bundan sonra da içmeyeceğim' diyen, kişilerin tedaviyle desteklenmesi gerekir. Hastalara, bağımlılık durumlarına göre ilaç tedavileri kullanılıyor. Kişinin, Ramazan'da tedaviye başlaması, bu tür bağımlılık yapan alışkanlıklarından kurtulmasını kolaylaştırır'' dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır