kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa bacaklılar kalpten gidiyor

Kısa bacak kandaki yağ dengesini bozup kriz riskini artırıyor
Kısa bacaklı erkekler sadece tipten değil, kalpten de kaybediyor. Galler'de yapılan bir araştırma, kısa bacaklı erkeklerin kalp ve şeker hastalıklarına daha kolay yakalandığını ortaya çıkardı.

ŞEKER TEHLİKESİ
Journal of Epidemiology adlı dergide yer alan araştırmaya göre, kısa bacaklı erkeklerin kanındaki yağ ve kan pıhtı zerrecikleri daha yaygın oluyor. Bu nedenle kalp hastalıklarına yakalanma riskleri artıyor. Ayrıca bu tipteki erkeklerde insülin direnci ile ilgili rahatsızlıklar uzun bacaklı erkeklere oranla daha sık meydana geliyor ve şeker hastalığına daha kolay yakalanıyorlar.

40 YAŞ SONRASI RİSKLİ
Galler'de, 45-59 yaşları arasında, 2 bin 512 erkek üzerinde yapılan araştırmada, deneklerin ayakta dururken ve otururken ortaya koydukları ölçüler ile kan profili belirlendi. Daha sonra denekler 15 yıl müddet ile kalp ve şeker hastalıkları açısından gözlendi. Sonuçta, boyu ve bacakları kısa erkekler ile, boyu uzun olan fakat kısa bacaklara sahip olan erkeklerde, insülin direncinin yaygın olarak meydana geldiği belirlendi.

NEDEN KÖTÜ BESLENME
Daha önce yapılan araştırmalar, boy ölçüsünün kalp hastalıkları ile ilgisi olduğunu ortaya koymuştu. Uzmanlar bacakların kısa kalmasının, çocukluk dönemindeki beslenme ile ilgisi olduğunu belirtti ve "Dengesiz beslenen çocuklar daha kısa kalıyor" görüşünü savundu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır