kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kara kışa teslimiz

Trakya'da yollar kapandı. Deniz ulaşımının zora girdiği Çanakkale'de 5 tekne battı. Donma ve buzlanmadan kaynaklanan kazalarda 8 kişi öldü
Trakya ve Çanakkale'de kötü hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de 6 ilçe, 5 belde ve 329 köy yolu buzlanma ve kar nedeniyle ulaşıma kapalı. Demirköy'de Mahya Tepe'de bulunan TRT vericisi ve NATO tesisindeki görevlilere ulaşılamadı. Yabancı bandıralı bir balıkçı teknesi Şarköy Limanı'na sığındı. Çanakkale'de ise Sarıçay'da bulunan bazı tekneler, aşırı yağışa dayanamayarak battı. Yunanistan'a giderken Malkara'da mahsur kalan 22 turist ise Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurduna sığındı. Turistleri taşıyan otobüs kaldığı yerden kurtarılmaya çalışılıyor.

Meteoroloji yetkilileri, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de, 13 Aralık 2001 Çarşamba gününe kadar yağış beklenmediğini belirttiler. Edirne'de, 13 Aralık gecesi ise karla karışık yağmur beklenirken, hava sıcaklığının gece eksi 6, gündüz ise eksi 1 derece olacağı bildirildi. Tekirdağ ve Kırklareli'de de Çarşamba ve Perşembe günü karla karışık yağmur beklenirken, sıcaklığın mevsim normallerinde olacağı bildirildi.

SOĞUK VE KARA 8 KURBAN
Şanlıurfa, Kars ve Niğde'de soğuk hava can aldı. Şanlıurfa'da mezarlığa bırakılan 4 aylık bebek ölü bulunurken, tarlada dinlenmek için uyuyan Mehmet Şahin donarak öldü. Kastamonu'da, buzlu yolda kayarak uçuruma yuvarlanan Mehmet Çiçek yönetimindeki minibüste İbrahim Şahanoğlu (71), Hüseyin Günay (61) ve Neriman Cancı (55) ve adı belirlenemeyen 1 kişi öldü. 15 kişi yaralandı.

Niğde'de ise aşırı sis nedeniyle Mehmet Karasay yönetimindeki kamyon, sürücüsü belirlenemeyen kamyonla çarpıştı. Kazayı görüp duramayan bir kamyon ve otomobil de arkadan bindirince, meydana gelen zincirleme kazada Mehmet Karasay ile Yasin Karasay hayatını kaybetti. 7 kişi yaralandı.

İstanbul'da kar çocuklara yaradı
Kar yağışı İstanbul'u teslim alırken okulların bir gün tatil edilmesi çocukları sevindirdi. Beyaza bürünen sokaklarda kartopu oynayan çocuklar kışın ilk karının keyfini çıkardı. Sabah işlerine gitmek üzere evden çıkan büyükler ise aynı sevinci paylaşamadı. Arabası olmayanlar belediye otobüsü ve dolmuş beklerken, otomobil sahibi olanlar da gece soğuktan donan araçlarını çalıştırmak için çaba sarfetti. Meteoroloji yetkilileri hafta içerisinde yağışlı havanın süreceğini bildirdi.

Bayramda donmaya devam edeceğiz
Türkiye Çarşamba gününden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği için bayramın ilk iki günü soğuk geçecek. Tahminlere göre Çarşamba günü yurdun güney ve doğu kesimlerinde görülecek yağışlar, Perşembe'den itibaren tüm yurdu etkileyecek.

* Bayramın birinci günü: Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu dışında bütün yurtta yağış bekleniyor. Yağışlar, genellikle yağmur, Trakya ve Marmara'nın yüksekleri, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla yağışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

* Bayramın ikinci günü: Yurdun Kuzey ve Doğu kesimlerinde yağış bekleniyor. Yağışlar iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, sahil kesimlerinde yağmur şeklinde olacak.

Murat SAVAŞ -Mehmet YILDIRIM - Perihan YILDIZ - Neslihan KESKİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır