kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Komşunun kulağını yuttu
İsveç'te yayınlanan Expressen gazetesinin haberine göre, komşunun köpeği, bir kişinin kulağını kopardı ve yuttu. Kulağı kopan adam hastaneye kaldırılırken, köpek de hızla veterinere götürüldü. Köpeğin sahibi köpeğinin ameliyatla karnının açılıp kulağın çıkarılmasını kabul etti. Köpek ameliyatı gayet iyi atlatırken, mide asitlerinden zarar gören kulağın kurtarılması bir işe yaramadı.

Parmağını 3 gün sonra buldu
Romanya'da Alina Hapca adlı genç kız geçirdiği trafik kazasında kaybettiği baş parmağını 3 gün sonra buldu. Elini arabaya sıkıştıran Hapca, kazada baş parmağını kaybetti. Ancak kopan parmağını bulamadı. Ama annesi vazgeçmedi, aramaları sabırla sürdürdü. Ve büyük bir tesaadüf eseri kızının parmağını buldu. Hapca'nın annesi karlar içinde donan parmağı doktorlara teslim etti. Kazadan 3 gün sonra parmak genç kıza başarıyla nakledildi.

Türkiye'de çocukların 4'te 1'inin nüfusu yok
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) "Dünya Çocuklarının Durumu: 2002 Raporu" açıklandı. Rapora göre, bebek ve 5 yaş altı çocuk ölüm hızları, genel olarak bakıldığında yüzde 14 oranında azaldı. Bu, 10 yıl öncesine göre şimdi 3 milyon daha fazla çocuğun 5 yaşına kadar yaşayabildiğini gösteriyor. Türkiye'de bebek ölüm hızında yüzde 45 oranında düşüş görülürken, 0-4 yaş arası çocukların yüzde 22'sinin nüfusa kayıtlı olmadığı veriler arasında.

Barış ödülü BM'ye
Nobel Barış Ödülü dün düzenlenen törenle Birleşmiş Milletler ve Genel Sekreteri Kofi Annan'a verildi. Annan ile ödülü BM adına kabul eden Genel Kurul Başkanı Güney Kore Dışişleri Bakanı Han Seung-soo, altın Nobel madalyası ile belgelerini Oslo'daki törende aldılar. Annan törende yoksulluğa, cahilliğe ve hastalıklara karşı küresel işbirliği çağrısında bulundu. Annan, "Bugün dünyanın bir bölümündeki insan hakları krizleriyle bir başka bölümündeki ulusal güvenlik krizlerini ayıracak duvar yoktur" dedi. Törende diğer Nobel ödülleri de sahiplerine verildi.

Dayak yiyen gazeteci Fisk: Dövmekte haklılardı
Pakistan'ın Ketta kentinde Afgan mültecilerin saldırısına uğrayan gazeteci Robert Fisk, "Onların yerinde olsam ben de aynısını yapardım. Robert Fisk'e ya da başka bir batılı gazeteciye saldırırdım" dedi. ABD'nin Afganistan harekatını ağır dille eleştirenlerin başında gelen Fisk, mültecilerin öfkesini kendilerinin yarattığını söyledi.

Amerikalı Taliban esiri, sıkı bir "hip-hopçu" çıktı
Afganistan'da ABD'ye karşı savaşırken Cenk Kalesi'nde esir düşen John Walker (20) adlı Amerikalı Taliban, dün Newsweek ve TIME dergilerinin kapak konusuydu. İki dergi de Washingtonlu Walker'ın inanılmaz değişimini gözler önüne serdi: Walker 16 yaşına kadar, bir hip-hop müziği hayranıydı. İnternette hip-hopçuların buluştuğu sitelerde gezerdi. Bir gün Malcolm-X'in hayatını okudu. İslam'dan etkilendi ve hip-hop kasetlerini elden çıkartarak, Yemen'e Arapça öğrenmeye gitti. Pakistan'da silah eğitimi alıp, Afganistan'a geçti. Walker sivil mahkemede "vatana ihanet" suçundan yargılanacak.

Göbeği sayesinde canını kurtardı
Kim demiş göbek sağlıksız diye!.. Galler'in Swansea kentinden 135 kiloluk Stuart Crane, göbeği olmasa çoktan ölmüş olacaktı. Crane geçen hafta 100 km. hızla giderken otomobili bir çiftliğin demir parmaklıklarına çarptı. 70 santimlik kazık arabanın ön camını kırıp genç adamın göbeğine saplandı. Crane'nin 117 santimetre çapındaki göbeği kazığın daha fazla ileri gitmesini önledi. Hastaneye kaldırılan gencin göbeğinde kalan 13 santimlik parça da 3 saatte alındı. 900 dikiş atılan Crane'in doktorları "Zayıf olsaydı, kazık vücudun bir tarafından girer öbür taraftan çıkardı" dedi.

Molla Ömer, bombalı kamyonlarla saldıracak
Taliban, Afganistan'da bulunan Amerikan komandolarına bomba yüklü kamyonlarla saldırmaya hazırlanıyor. Bush yönetimine yakın Washington Times gazetesinin haberine göre Taliban yöneticileri, komşu ülke Pakistan'dan 10-15 adet kullanılmış kamyon ve kamyonet alma girişiminde bulundu. Haberde bu araçlara bomba yükleyip Kandahar'daki mağaralarda Molla Ömer'i arayan ABD komandolarına saldırı planları yapıldığı belirtiliyor.

Savaş SÜZAL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır