kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kimyasal silahı patlatacaktı!

Hayfa'da 2 gün önce düzenlenen ve 8 kişinin yaralandığı saldırının ardındaki korkunç gerçek dün ortaya çıktı. Nimr Abu Sayfien adlı teröristin asıl amacı sırt çantasında gizlediği kimyasal silahı havaya uçurmaktı.

PALTOSU ŞÜPHE ÇEKTİ
Sayfien, vücudundaki bombaları izinden dönen İsrail askerlerinin bulunduğu otobüste patlatacaktı. Ardından insanlar etrafına toplandığında çantasındaki zaman ayarlı kimyasal bomba harekete geçecekti.

Sayfien otobüsün gelmesini beklerken dikkat çekmemek için meyve suyu içiyordu. Böylece Ramazan'da oruç tutmadığı için etrafa Musevi gibi görünecekti. Ancak kalın paltosu iki polisin dikkatini çekti. Polisler Sayfien'in yanına gelip kimliğini istedi. Militan durakta bekleyen bir kadın askerin silahını almaya çalıştı. Silaha uzandı ancak alamadı.

Bu sırada kimyasal bombanın zaman ayarını yapmadığını hatırladı ve çantasına uzandı. Polisin silah çektiğini görünce vücuduna bağlı bombanın pimini çekti. Ağır yaralanan militan ölmedi. Sırt çantası ise birkaç metre ötesine fırladı. Son bir çabayla yerde sürünerek çantaya uzanmaya çalıştı. Fakat polisin göğsüne sıktığı kurşunla öldü. Bomba imha ekipleri çantadaki bombayı etkisiz hale getirdi.

Ali ÖZLÜER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır