kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yayınlansın mı?

Yayınlayalım diyenler: 11 Eylül saldırılarını düzenleyen teröristlerin çoğu öleceğini bilmiyordu. Yayınlayalım ki, Arap dünyası Usame bin Ladin'in ne kadar soğukkanlı bir cani olduğunu anlasın
Yayınlamayalım diyenler: Kasetteki görüntü bozuk. Yer yer de karanlık. Bu kaseti Hollywood'da hazırladığımızı düşünebilirler. Ayrıca Ladin'in TV'de propaganda yapmasına artık izin vermeyelim

Washington Post gazetesinin Pazar günü manşetine taşıdığı "Usame bin Ladin'in 11 Eylül saldırılarını üstlendiğini kısmen kabul ettiği yeni videosu", dün Amerikan medyasında ilk konuydu. Pazar gecesi NBC Televizyonu'na çıkan ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, kasetin varlığını doğruladı ve "İzledikten sonra Ladin'in 11 Eylül'ün sorumluğu konusunda hiç şüphem kalmadı" dedi. Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz de CNN'e çıkıp izlediklerini "İğrenç görüntüler" diye nitelendirdi.

Ladin'in Celalabad'daki evinde bulunanbirinin çektiği amatör görüntülerde Ladin, bir yemek masasında radyoyu açarken görülüyor. Haberlerde "İkiz Kuleler'den ilkine bir uçağın girdiği" anlatılıyor. Masadan kahkahalar yükseliyor. Keyiflenen ve gülümseyen Ladin, "Bekleyin. Arkası gelecek" diyor. Ardından ikinci kuleye saldırının haberi duyuluyor radyoda. Yeniden kahkahalar yükseliyor. İkiz kuleler tamamen çöktükten sonra Ladin, bunu beklemediğini belirterek Allah'a şükrediyor.

BUSH DA İZLEDİ
New York Times'a göre, Başkan George W. Bush ve Genelkurmay Başkanı Richard Myers'ın da izlediği kasetin Amerikan televizyonlarında yayınlanıp yayınlanmaması Beyaz Saray'da tartışma yarattı. Birçok kişi, kasetin yayınlanmasını istiyor. Neden olarak da, 11 Eylül günü uçak kaçıran teröristlerin birçoğunun öleceğini bilmiyor olmasını gösteriyorlar.

Bu kanat, "Yayınlayalım ki, Arap dünyası da saldırıyı Ladin'in planladığını anlasın. Ve Ladin'in plandan habersiz militanlarını ölüme gönderen nasıl bir cani olduğunu görsünler. Tüm Arap ülkeleri ABD harekatına böylece destek verir" diyor.

Kasetin yayınlanmasının Arap dünyasında bir infiale yol açacağına inanan diğer kesim de ABD harekatına karşı çıkanların, kasetin Hollywood stüdyolarında CIA gözetiminde hazırlandığını savunacağını düşünüyor. Kasetin yayınına karşı çıkan Cheney de "Bu adama, TV'de ekstra zaman vermeye çok istekli değiliz" diyor. Çünkü kasette görüntülerin çok bozuk olduğu ve birçok kişinin karaltı olarak görüldüğü belirtiliyor.

YAKALANIRSA ABD'YE TESLİM EDİLECEK
İngiltere Ladin'i ABD komandolarından önce İngiliz SAS'larının yakalaması durumunda ABD'ye iade edilmeyeceği yönündeki kanıya son noktayı koydu: Afganistan'da yakalanırsa, bizim yasaların etki ve uygulama kapsamı dışında olur ve iade ederiz.

CNN.COM: YAYINLANSIN
CNN Televizyonu'nun internet sitesinde başlattığı ankete dün 12 saat içinde 65 bin kişi katıldı. Yüzde 68'i "Yayınlansın" derken, yüzde 32'si kasetin yayınına karşı olduğunu açıkladı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır